Nog geen paniek over afgelastingen voetbal

23 februari 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO - Het weer liet afgelopen weekend niets te wensen over, maar helaas lieten de velden slechts een enkele voetbalwedstrijd toe. En dus kwam er van de geplande inhaalwedstrijden weinig terecht. Ook de derby Sliedrecht - Hardinxveld moest wederom uitgesteld worden. De naweeën van het ouderwetse winterweer baren de wijze KNVB-heren in Breda zorgen.

,,Toch zijn we niet in paniek", stelt KNVB Zuid I-districtsmanager Mark van Berkum. ,,Het is weliswaar een tijdje geleden dat we met zoveel afgelastingen te maken hebben, maar uniek is het zeker niet. In het verleden kenden we wel meer periodes waarin niet werd gespeeld."

Van Berkum had vrijdagmiddag goede hoop, maar die hoop viel op zaterdagochtend dus deels in duigen. ,,Gelukkig hebben we bij aanvang van de competitie de nodige ruimte in het programma ingebouwd. Eén ding is duidelijk, we zullen die ruimte dit jaar erg hard nodig hebben. Met grote zekerheid kan ik nu wel vertellen dat we, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, wel zullen voetballen in het Paasweekend. Mogelijk zelfs op Paasmaandag. Een en ander is uiteraard sterk afhankelijk van de komende weken. Formeel is Pasen een inhaalweekend, dan voetballen we liever niet. Maar zoals de vlag er nu bij hangt, dit jaar wel."

Terecht merkt Van Berkum op dat de KNVB niet alleen wenst te kijken naar standaardteams, maar ook te maken heeft met de vele lagere elftallen en jeugd. ,,Met de zomertijd in het vooruitzicht kunnen recreanten, junioren en pupillen uitstekend doordeweeks spelen. Voor eerste elftallen, zeker in de hogere klassen, zijn verre uitwedstrijden op werkdagen uitgesloten en is het weekend de enige optie. Maar nogmaals: geen enkele reden tot paniek. Op het bondsbureau zal het de komende maanden wellicht iets minder ontspannen zijn. We gaan in Breda alle zeilen bij zetten, om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Volgens de reglementen worden de laatste twee wedstrijden in ieder geval op hetzelfde tijdstip gespeeld."

advertentie
advertentie