Zonnebloemafdeling Sliedrecht zoekt nieuwe voorzitter

26 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De afdeling Sliedrecht van de Nationale Vereniging de Zonnebloem is op zoek naar een nieuwe doortastende voorzitter. ,,Een voorzitter is onmisbaar voor het goed functioneren van de afdeling. We zoeken iemand die ons vrijwilligerswerk voor mensen met een lichamelijke beperking door leeftijd, ziekte of handicap een warm hart toedraagt en daarnaast doelgericht en besluitvaardig is en over leidinggevende kwaliteiten beschikt”, zegt Hans Kroes, penningmeester van de afdeling. ,,Het gaat voor alle duidelijkheid om een vrijwilligersfunctie."

Het bestuur is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Zonnebloemafdeling. Over het algemeen bestaan de werkzaamheden uit het ondersteunen van afdelingsvrijwilligers bij het Zonnebloemwerk. Zonnebloemvrijwilligers bieden zieken en gehandicapten mogelijkheden om contacten te leggen en sociaal isolement te doorbreken door huisbezoek, excursies, evenementen en vakanties. Over de voorzittersfunctie zegt Hans Kroes verder: ,,Samenwerken en overleg voeren met andere bestuursleden binnen het afdelingsbestuur en met het regiobestuur, zorgen voor een goede taakverdeling, meedenken bij het ontwikkelen van beleid en richting geven aan de koers van de vereniging behoren tot het gevarieerde takenpakket van een voorzitter. Daarnaast liggen er ook uitdagingen op het gebied van contacten onderhouden met het bedrijfsleven, gemeente en de lokale pers.”

Hans Kroes hoopt snel een nieuwe enthousiaste man of vrouw voor de bestuursfunctie te vinden. ,,Vrijwilligers, jong en oud, met veel of beperkte tijd vrij, kunnen hun ei bij de Zonnebloem kwijt. We hebben hen veel te bieden. Daarbij is het goed om te weten dat de voorzitterschap ongeveer een dagdeel in de week van je vergt.” De vrijwilligersorganisatie heeft bovendien een uitgebreid deskundigheidsprogramma van cursussen, lezingen en themabijeenkomsten waaraan de toekomstig voorzitter kosteloos kan deelnemen. En er is een goed pakket verzekeringen beschikbaar. ,,Vrijwilligerswerk is een zinvolle vrijetijdsbesteding, die veel voldoening geeft”, voegt hij nog enthousiast toe.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden of meer informatie krijgen bij de penningmeester Hans Kroes, Zonnebloemafdeling Sliedrecht, tel. 0184-417329.

advertentie
advertentie