Sliedrecht Sport neemt revanche op Weert

28 februari 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In een zinderende vijfsetter is Sliedrecht Sport er in geslaagd op passende wijze revanche te nemen voor de pijnlijke 3-0 nederlaag van vorige week tegen VC Weert. In een wedstrijd die bij vlagen bol stond van emoties en waarin arbiter Bloemhard twee gele kaarten trok, lukte het de selectie van coach Rozendal om de Noordlimburgse formatie, na drie eerdere nederlagen in dit seizoen, gedecideerd opzij te zetten: 3-2 (27-25, 23-25, 25-22, 24-26,15-12).

Het was al snel duidelijk, dat Sliedrecht Sport ditmaal uit een heel ander vaatje wilde tappen: lef en karakter moesten de voornaamste middelen zijn om Weert op de knieën te krijgen. Het leverde voor de volle tribunes in sporthal De Stoep een spannende wedstrijd op, waarin de definitieve uitkomst verre van voorspelbaar bleek te zijn. Sliedrecht Sport leverde uitstekend verdedigend werk af, waardoor het rendement van troeven aan Limburgse zijde zoals Ivana Curcic, Kim Renkema en Martina Frankova onder controle bleef.

Emoties waren er zoals gezegd volop: Simone Legerstee zag geel wegens aanmerkingen op de leiding en Weert’s hoofdcoach Fred Hermans leek nauwelijks te bedaren na een discutabele beslissing van één van de lijnrechters. Onbedoeld gooide de keuzeheer van de gasten daarmee de vierde set in het slot : 25-22.

Nadat Weert in de vierde set de balans weer had hersteld nadat het eerder een matchpoint had overleefd, gaf Sliedrecht Sport in de vijfde set geen krimp: 15-12.

Na de winst van zaterdagavond staat Sliedrecht Sport tweede op de ranglijst en zal het in de resterende twee wedstrijden tegen de reeds geplaatste finalist TVC Amstelveen minstens één maal moeten stunten om de achtervolgers Pollux en Weert voor te blijven.

advertentie
advertentie