Modetrends met een hoofdletter M

4 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Buiten schijnt het voorjaarszonnetje, maar de temperatuur is nog aan de frisse kant. Bij Verschoor Modehuis zijn de rekken echter al helemaal gevuld met de nieuwste voorjaars- en zomermode.

SLIEDRECHT – Nieuwe mode, nieuwe merken en nieuwe trends stonden centraal tijdens twee modeshows van Verschoor Modehuis op de Kerkbuurt. De shows werden gehouden op dinsdagmiddag en –avond 2 maart en trokken veel bezoekers. De door de mannequins en dressman gedragen creaties gaven een goede indruk van het modebeeld van de komende lente en zomer en oogstten veel bijval. Verschillende stijlen van hip en sportief tot modern klassiek en exclusief kwamen bijeen in een kleurig modepalet.

Door Ria Scholten

Na een kort welkomstwoord door Rianne Verschoor start de show met vernieuwende mode van Airfield. De vrolijke prints in blauw en lime komen heel goed tot hun recht in combinatie met opengewerkte vestjes van Bandolera en gilets en jasjes in jeansstof.

Veel bijval oogst de prachtige mannequin in een veelkleurig jurkje van Joseph Ribkoff met als finishing touch een fraaie hoed. Al snel wordt duidelijk dat jurkjes en tunieken, smal toelopende pantalons en korte jacks in leer en jeans de komende maanden helemaal ‘hot’ zijn. Het wordt een vrolijke zomer met veel bloemen en prints. Felle kleuren worden gecombineerd met wit- en blauwtinten, olijf en zand. Er is echter ook ruimte voor zwart en donkerblauw, al dan niet in combinatie met wit.

Heel modieus zijn de geshowde creaties van Sarah Pacini in verschillende grijstinten. De tunieken, vestjes, pantalons en leggings kunnen gemakkelijk worden gecombineerd en samengevoegd tot een harmonieus geheel.

Ontwerpster Luisa Cerano staat voor een stukje exclusiviteit en kiest deze zomer voor veel appelgroen in combinatie met verschillende blauwtinten, maar ook voor taupe in combinatie met koraal, hardroze en zalm. Een echte klassieker is de marinelook met veel blauw en wit. Lange t-shirts worden gedragen onder korte jasjes in combinatie met sportieve pantalons. Op kille dagen maakt een jack het plaatje compleet.

In de collectie vindt de klant ook hippere merken zoals Save The Queen, Object Collectors Items, Isla Ibiza en Desigual. Daarnaast heeft Verschoor ook moderne klassiekers in huis met labels als Claudia Sträter, Gerry Weber, Frank Walder, Taifun en Roberto Sarto. Daarnaast heeft de winkel een uitgebreide collectie jassen van onder andere Visconti en Greenstone.

Ook de mannenmode staat in het teken van vernieuwing. De dressman showt onder andere kleding van British Indigo die zich onderscheidt zich door verrassende combinaties. Zijn streepcolbert met patches is voorzien van een opvallende gebloemde voering. Helemaal van deze tijd zijn de overhemden met hoog boord in contrasterende dessins. Nieuw in de Verschoor collectie zijn de labels Gentiluomo en N.Z.A. Trendy zijn de Fedaboa riemen met uitwisselbare gespen. Ze zijn gemaakt van gerecycled rubber en in vele kleuren leverbaar.

En dan is er nog het maatkostuum. ,,Moeilijke maten bestaan niet”, laat Bert Verschoor tot besluit weten. ,,Alle denkbare maten zijn ‘af fabriek’ leverbaar. Trouwkostuums kunnen helemaal worden afgestemd op de wensen van de bruidegom.”

advertentie
advertentie