Cilio.nl in nieuw jasje

5 maart 2010 om 00:00 Nieuws

DRECHTSTEDEN - Sinds eind februari heeft de website Cilio, de jongerenwebsite van de Drechtsteden, een nieuwe look. De website die in november 2007 werd gelanceerd heeft veel veranderingen ondergaan om jongeren nog meer actief te betrekken bij hun leefomgeving. Door onder andere de inzet van de allernieuwste technieken is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd. Tegelijkertijd heeft de website een nieuwe frisse look gekregen. De website is bereikbaar op www.cilio.nl.

Cilio.nl is een interactief communicatieplatform waarbij onder andere gemeenten, instellingen en verenigingen uit de Drechtsteden de activiteiten en projecten die zij doen op het gebied van jongeren kunnen presenteren. Naast de presentatiefunctie en informerende functie is er interactie met de doelgroep (jongeren uit de Drechtsteden tussen de 12 en 23 jaar) mogelijk. Jongeren worden geprikkeld om te reageren op de content en aangespoord om deel te nemen aan activiteiten in hun leefomgeving. Dit doet Cilio door zelf de straat op te gaan met ludieke acties die in het teken staan van een bepaald thema. Hierbij kan gedacht worden aan thema’s als jeugdwerkloosheid, alcohol en centrum jeugd en gezin. Van deze acties wordt uitgebreid verslag gedaan op cilio.nl. Dit daagt andere jongeren weer uit om te reageren en deel te nemen aan toekomstige activiteiten. Naast deze acties, kunnen jongeren op cilio.nl ook alles vinden over sport, vrije tijd, school en werk.

In de website zijn de nieuwste technieken geïntegreerd. Er is geen gedoe meer rondom het aanmaken van een gebruikersnaam. Inloggen kan met een Open ID, bijvoorbeeld met een Hyves- of MSN account. Ook koppelt Cilio functionaliteiten van Hyves, Facebook, Flickr, MSN, YouTube en Twitter aan de website. Hierdoor is het makkelijker om bijvoorbeeld een foto of filmpje op de website te plaatsen.

Cilio is aanwezig bij veel activiteiten in de regio. Zo worden er binnenkort ludieke alcoholtests afgenomen, zodat feestgangers kunnen zien hoeveel ze op dat moment precies hebben gedronken. In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen is Cilio de straat op gegaan om jongeren te interviewen en op de hoogte te stellen van wat de verschillende partijen voor jongeren doen. In de zomer worden er door Cilio weer veel festivals aangedaan.

advertentie
advertentie