Project 'Taalcoach' van start in Drechtsteden

5 maart 2010 om 00:00 Nieuws

DRECHTSTEDEN - Een gesprek met een leerkracht op de school van je kind. Een bezoek aan de huisarts. Of een sollicitatiegesprek voor een nieuwe baan. Als je de Nederlandse taal niet goed beheerst zijn deze alledaagse zaken ineens niet meer zo vanzelfsprekend. VluchtelingenWerk Zuidvleugel start daarom, in samenwerking met de Dordtse WelzijnsOrganisatie (DWO/PAD), het project Taalcoach. Dit nieuwe project brengt inburgeraars in contact met vrijwilligers met wie zij hun Nederlands kunnen oefenen. Ook helpt het project inburgeraars om meer wegwijs te raken in de samenleving. Voor de uitvoering van het project is VluchtelingenWerk Zuidvleugel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die als taalcoach aan de slag willen.

Het project Taalcoach biedt inburgeraars de mogelijkheid om met een vrijwilliger de Nederlandse taal te oefenen. De vrijwilliger is de taalcoach van de inburgeraar. Hij helpt de inburgeraar op een praktische manier bij het leren van de Nederlandse taal en het inburgeren. Ook brengt de taalcoach de inburgeraar in contact met verschillende voorzieningen in de stad, zoals kinderopvang en sportverenigingen. Een taalcoach heeft iedere week, ongeveer een jaar lang, een paar uur contact met iemand die zijn/haar Nederlands wilt oefenen. De vrijwilliger heeft geen onderwijsbevoegdheid of ervaring met lesgeven voor nodig. Wél dient hij over een dosis geduld te beschikken en hij vindt het leuk om in contact te komen met mensen met een andere culturele achtergrond.

Voor meer informatie over het project Taalcoach kan contact opgenomen worden met: VluchtelingenWerk Zuidvleugel: Hicham Zaezai, telefoon: 078-6399333, (maandag en donderdag), 078-6930972 (dinsdag), 078-6440177 (woensdag), email: hzaezai@vioz.nl. DWO/PAD: Geja Platerink, telefoon: 078-6320999, email: g.platerink@pad.dwo.nl.

advertentie
advertentie