Week van het Christelijke Boek

5 maart 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO - Boekhandel Ritmeester pakt uit tijdens de Week van het Christelijke boek van 10 tot en met 20 maart. Het thema is: 'Van groen naar grijs - levensloop in christelijke boeken'. Er is een mooi actieboek gratis verkrijgbaar bij aankoop van € 11,50 aan boeken: 'De tijd dat je zweeft', speciaal voor deze actieweek geschreven door Cees Pols.

'De tijd dat je zweeft' gaat over een actueel onderwerp. Van dichtbij maakt de lezer mee hoe een Uruzganveteraan wordt geconfronteerd met de pijn van een vredesmissie. Een tocht buiten de poort van Kamp Holland loopt voor twee bevriende militairen uit op een drama. Genomen beslissingen tijdens deze vredesmissie verscheuren gezinnen en gewetens. Vrede kost bloed.

Jarno en Brian, 'brothers in arms', gaan op vredesmissie naar Uruzgan. Jarno's opa vocht in Indonesië, Brians vader is militair en de derde generatie dienst zich al aan. Dan raakt Jarno betrokken bij dramatische gebeurtenissen, die zowel zijn lichaam als zijn geweten verscheuren. Voortijdig moet hij zijn missie verlaten en wanhopig vraagt hij zich af hoe hij verder moet. Het liefst gaat hij terug naar Uruzgan, maar dat is uitgesloten. Hij moet beginnen aan zijn aanvaardingsproces. Met een bezoek aan Brians vrouw probeert hij een begin te maken met een nieuwe manier van leven. Zal hij antwoord krijgen op de vragen die hem kwellen? De tijd dat je zweeft is een roman over het onvermijdelijke.

Cees Pols (1953) debuteerde in 2003 met de roman 'Bewaarder gevangen'. Een aantal jaren later verscheen zijn novelle 'Witter dan sneeuw' en zijn roman 'En het werd stil'.

Het actieboek is van 10 tot en met 20 maart bij aankoop van € 11,50 gratis verkrijgbaar bij Boekhandel Ritmeester, Tolstraat 34 in Meerkerk, Rembrandtstraat 29 in Boven-Hardinxveld en Pompstraat 31 in Gorinchem.

advertentie
advertentie