Eieren met een kroontje

5 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT- Met een link naar de naderende Paasdagen en Koninginnedag is in het Sliedrechts Museum een bijzondere mini-expositie te zien: “Eieren met een kroontje”. Ware kunststukjes met handbeschilderde portretten van de Koninklijke familie op eieren door kunstenares Tiety Entjes.

Het beschilderen van eieren is een oude traditie en staat al eeuwenlang symbool voor vruchtbaarheid en nieuw leven. In landen als Roemenië, Rusland en Bulgarije wordt bij geboortes of bruiloften een beschilderd ei als symbolisch geschenk gegeven.

Tiety Entjes is een veelzijdig kunstenares. Zij beschildert eieren met voorstellingen van oude meesters als Vermeer, Avercamp en Rembrandt. Vaak schildert Tiety eieren in opdracht, meestal portretten van kinderen, kleinkinderen of ideeën van de mensen zelf. Ze is diverse malen op tv geweest om haar kunsten aan groot publiek te tonen. Haar eieren staan regelmatig in het Oranjemuseum en op de door haar en haar man georganiseerde eierbeurzen in het hele land. Van de Koninklijke familie heeft zij intussen meer dan 50 portretten geschilderd.

Het Sliedrechts Museum, Kerkbuurt 99-101, heeft de komende twee maanden de primeur om deze bijzondere collectie te showen. Elke woensdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie via 0184-413404 en www.art-on-eggs.nl.

advertentie
advertentie