‘Vijf jaar lang in een bouwput’

18 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Volgens Peter Hoeks van Tablis Wonen worden de huizen in het eerste deelgebied van de verouderde wijk zo snel mogelijk gesloopt als de gemeenteraad begin juni het nieuwe bestemmingsplan aanneemt. Wanneer de nieuwe huizen in dit gebied zijn opgeleverd gaat de tweede fase van start. Omdat veel bewoners in het tweede en derde deelgebied naar het eerst opgeleverde deel van de wijk verhuizen worden fase II en III in elkaar geschoven. Tot zover het nieuws dat met name de huurders aangaat. Alhoewel het voor de eigenaren van de ongeveer 120 koopwoningen uiteraard ook relevant is te weten hoe lang het bouwproces duurt. Waar tachtig procent van de wijk plat gaat en wordt heropgebouwd blijven zij immers al die tijd zitten. ,,We zijn verontrust. Ik denk dat je zo onze gemoedstoestand het best kan omschrijven”, aldus VvE-voorzitter Aart van der Lugt. ,,In het begin hebben we netjes op onze beurt gewacht en is met de huurders alles mooi afgestemd. Nu moeten ze rekening houden met ons. De gemeente biedt een luisterend oor. Toch hebben we het gevoel dat we tussen de wal en het schip vallen. Zaken móeten gewoon worden geregeld. Hoe zit het bijvoorbeeld met woningschade? We krijgen te maken met verschillende aannemers en zijn bang dat we zelf voor de kosten moeten opdraaien.” Volgens wethouder Johan Lavooi is die angst ongegrond: ,,Juridisch wordt het tegenwoordig goed afgedekt. Hoe we de verschillende bouwstromen in goede banen leiden hebben we onze gedachten over. Die worden vrijdag besproken”, doelt hij op het gesprek dat staat gepland tussen de Vereniging van Eigenaren en Tablis Wonen. ,,Naar mijn mening besteedt Tablis hier voldoende aandacht aan. Men zit niet stil. Kijk naar De Klopstraat waar wordt gekeken hoe de koopwoningen collectief kunnen worden opgeknapt zodat ze over vijf jaar niet uit de toon vallen.”

VvE verontrust over wat ze te te wachten staat SLIEDRECHT - De komende jaren gaat de Oude Uitbreiding West op de schop, wordt Waerthove verbouwd en wordt naast het ziekenhuis een psychiatrische instelling uit de grond gestampt. ,,We komen in een bouwput te zitten. Onze huizen zijn vijf jaar lang onverkoopbaar”, zegt Maarten Sigle, bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren in deze wijk. Waar de vereniging zich vooral zorgen over maakt is dat alles tegelijk komt. ,,We zijn erg benieuwd hoe het logistieke plaatje eruit komt te zien. Tot nu toe zijn er goede gesprekken geweest met de gemeente. We hebben het gevoel dat naar ons wordt geluisterd. Máár het moet wel concreet worden gemaakt. Zeker nu het voor de deur staat.”

Door Erik de Bruin

Hoeks (Tablis): ,,Dat bewoners bezorgd zijn is begrijpelijk. We gaan er alles aan doen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Hoe we dat voor ogen hebben komt in het overleg aan de orde.”

advertentie
advertentie