Schaaktop kruipt in elkaar

19 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT-Na de vijfentwintigste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht lijkt de strijd om het kampioenschap weer helemaal open. Koploper Wim Hokken speelde remise tegen De Leeuw van Jerry van Rekom en zag Peter vd Bergh, Wim Pool en Robert van Rekom dichterbij komen, omdat deze achtervolgers wel wisten te winnen. Met nog zo'n acht ronden te gaan is het kampioenschap dus zeker nog niet beslist.

Titelverdediger Peter vd Bergh ontpopt zich als het FC Twente van het schaken; niet zo goed spelen en toch winnen. Tegen Hans Klein kwam hij slecht tot verloren te staan maar hij won uiteindelijk wel.

Joost Stoker is bezig met een aardige opmars na zijn zege op Floris Verweij, terwijl ook Henri Hartog jr. de weg omhoog weer heeft gewonnen na zijn zege op JW Kraaijeveld.

Peter Dekker onderbrak zijn nederlaagserie door Jan Veenis soeverein te verslaan. Peter de Voogd wist in aanvallende stijl Hans Dubbeldam te verslaan en ook Michiel vd Berg scoorde een vol punt en wel tegen J. vd Graaf.

In de zevende ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd heeft Andrew Mensing aangetoond tot de grootste favorieten voor de titel de behoren in de tweede jeugdgroep. In een goed gespeelde partij wist hij naaste concurrent Rick Smits te verslaan en staat daardoor soeverein aan kop met een 100%-score.

Goede achtervolgers zijn Koos vd Berg en de verrassende Jasper de Jager, die dit keer Noah de Jongh versloeg.

Verrassend was ook de eerste winst van Sujeevan Jeevarajah tegen Daan Stuij. Rikl Bons bewees zijn goede vorm door eerst zijn vader van het bord te vegen en vervolgens Praveen Kanakaratnam.

In de eerste ronde was Adrian Mensing opnieuw de verrassing. Hij wist namelijk zijn afgebroken partij tegen koploper Jurgen de Haan te winnen.

Verder was de winst van Jorik Klein tegen medepromovendus Robin Urbanus een moeizame na een zeer spannende partij.

Uitslagen senioren:

Wim Hokken-Jerry van Rekom ½-½

Hans Klein-Peter van den Bergh 0-1

Wim Pool-Kees Wessels 1-0

Peter Vis-Robert van Rekom 0-1

Henk Prins-Tobias Dekker 1-0

Peter Dekker-Jan Veenis 1-0

Joost Stoker-Floris Verweij 1-0

Evert Bos-Leen Dubbeldam ½-½

J.W. Kraaijeveld-Henri Hartog 0-1

Martin Prins-Leo Koppelaar 1-0

Mark van Hulst-Pieter Blokland ½-½

Hans Dubbeldam-Peter de Voogd 0-1

J. van der Graaf-Michiel van den Berg 0-1

Uitslagen jeugdgroep 1:

Cynthia vd Linden-Adrian Mensing 0-1

Jurgen de Haan-Roland Kop 1-0

Uitslagen jeugdgroep 2:

Noah de Jongh-Jasper de Jager 0-1

Rick Stuij-Joran van Eijl 0-1

Daan Stuij-Sujeevan Jeevarajah 0-1

Rick Smits-Andrew Mensing 0-1

Rik Bons-Praveen Kanakaratnam 1-0

advertentie
advertentie