Bart von Meijenfeldt en Robert Casteleijn schaakkampioenen van de Alblasserwaard

21 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het dertigste schaakkampioenschap van de Alblasserwaard is weer een prooi geworden voor de titelverdediger Bart von Meijenfeldt (van De Baronie uit Breda), die in de finale viervoudig winnaar Jan Jaap Janse wist te verslaan. Bart had zijn hoofdklasse overtuigend met 6,5 punten uit 7 gewonnen en moest alleen een remise toestaan tegen de Sliedrechtse Naomi Snikkers (Sliedrecht). Lennard den Boer (Zwijndrecht) en Niels Mijnster (Sliedrecht) eindigden als tweede en derde. Jeugdkampioen van de Alblasserwaard werd Robert Casteleijn uit Krimpen. Hij eindigde na acht ronden met 7,5 punten aan kop en moest alleen remise toestaan aan de nummer 2, Florijs Verweij (Sliedrecht). Derde werd Corné Noordergraaf (Barendrecht).

Het toernooi kende een groot deelnemersveld van maar liefst 49 senioren en 32 junioren. Daarmee was de organisatie, welke voor de drieëntwintigste keer in handen was van Schaakvereniging Sliedrecht, zeer tevreden. Qua speelsterkte van de deelnemers was het toernooi ingedeeld in twee sterke hoofdklassen, waarbij één van de hoofdklassen bestond uit talentvolle jeugdspelers. De andere hoofdklasse bestond uit routiniers en de gevestigde orde, waaronder de oud-winnaars Hans Klein, Jaco Vonk en Jan Jaap Janse.

Jan Jaap Janse bleef in de Hoofdklasse OUD met 5,5 punten Arjan vd Leij (Gouda) en Willem Barendswaard (Ridderkerk) een halfje voor. Overige groepswinnaars bij de senioren in het toernooi waren Hugo vd Graaf (Papendrecht), Joost Stoker (Sliedrecht), Tuvshin Boldoo (Ridderkerk) en Arie Huisman (Dordrecht).

De tweede jeugdgroep werd zeer overtuigend gewonnen door het 8-jarige Sliedrechtse talent Jorik Klein. De deelnemer aan het komende NK-E bleef Kevin Nguyen (Rotterdam) 2 punten voor. Derde werd Niels Groeneveld (Krimpen). Dankzij de sponsors Etos Koppelaar en De Groot Schagen hadden alle 32 jeugdspelers een prijs.

Op de site van Schaakvereniging Sliedrecht www.schakendsliedrecht.nl staan alle uitslagen van het toernooi.

advertentie
advertentie