Sliedrecht Schoon van hondenpoep en zwerfafval

Nieuws

SLIEDRECHT - Een groot aantal Sliedrechters heeft de afgelopen week zwerfafval geprikt in de gemeente onder het motto 'Een schone straat ligt voor het oprapen'. De diverse scholen hebben samen tachtig zakken met zwerfafval bij elkaar geprikt. De week van Sliedrecht Schoon werd afgesloten met de Landelijke Opschoondag en de open dag van het milieupark afgelopen zaterdag. Wethouder Hans Tanis gaf het startsein voor het zwerfafvalprikken bij de 10-hoogflats. In de Sliedrecht-West zijn ruim 100 kilo hondenpoep en circa acht volle vuilniszakken met zwerfafval opgeruimd. Ook in en om het Dr. W. Dreespark en op andere plekken in de gemeente is zwerfafval verwijderd. Na afloop moest er een auto van de gemeente komen om de grote hoeveelheid afval op te halen.

Zo'n 400 leerlingen van de praktijkschool, de school voor speciaal onderwijs en de diverse basisscholen hebben hun best gedaan tijdens de Week van Sliedrecht Schoon. Ook een grote groep cliënten van ASVZ en hun begeleiders trokken over het Industrieterrein Nijverwaard gewapend met papierprikkers en plastic zakken. De groepen 5 van de basisscholen hebben een les over zwerfafval gehad van een medewerker van de gemeente of van adviesbureau DHV uit Amersfoort. De kinderen waren erg enthousiast over “die stok waarmee je papiertjes van de grond kan oprapen”. Na afloop van het prikken genoten alle kinderen van een appeltje (waarvan het klokhuis uiteraard in de afvalbak belandde). Uiteindelijk hebben de leerlingen van groep 5 van de Prins Willem Alexanderschool aan de Prof. Van der Waalslaan het meeste zwerfafval ingezameld. Zij ontvangen hiervoor een spel voor op het schoolplein (pleinplakker).

Iedereen die zich op eigen initiatief wil inzetten voor een omgeving zonder zwerfafval kan zich opgeven als vrijwilliger. Zij ontvangen dan een zwerfafvalprikker en handschoenen. Aanmelding kan via de afdeling Plantsoenen en Reiniging van de gemeente Sliedrecht, telefoonnummer (0184) 495 927.

advertentie