Rabobank schenkt Gereformeerd Kerkkoor 1000 euro

22 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT -Het Gereformeerd Kerkkoor Sliedrecht bestond op 1 maart 60 jaar. Om dat te vieren wordt er op 9 oktober een jubileumconcert gegeven. Rabobank Merwestroom ondersteunt in de regio herkenbare jubilea en heeft het koor daarom 1000 euro gedoneerd uit het Coöperatief Dividendfonds. De donatie wordt gebruikt voor de aanschaf van koorkleding, speciaal voor het jubileumconcert.

Het Gereformeerd Kerkkoor Sliedrecht is op 1 maart 1950 opgericht, met op dat moment 45 leden. Momenteel telt het koor 60 leden, en staat het onder leiding van dirigent Ton van der Horst. Het koor heeft als doel om zingend het Evangelie te brengen, in kerkdiensten en concerten.

,,Het Coöperatief Dividendfonds is een deel van de winst van de bank, dat wij terug investeren in de gemeenschap. Op deze manier worden initiatieven gesteund die de wereld om ons heen mooier maken", legt een woordvoerder van Rabobank Merwestroom het initiatief uit

Ook het Graafstrooms Fanfare heeft een bijdrage mogen ontvangen. Dit in het kader van het bevrijdingsconcert van het fanfare op 5 mei, wanneer Nederland 65 jaar is bevrijd. Het thema 'Vrijheid' wordt tijdens dit concert vertaald in muziek, gedichten, tekeningen en een expositie. Rabobank Merwestroom zegt het belangrijk te vinden dat er wordt stilgestaan bij de Bevrijding en doneert 1500 euro uit het Coöperatief Dividendfonds.

Het Bevrijdingsconcert vindt plaats op 5 mei in de feesttent van Oranjevereniging Juliana (Polderweg-O 16 in Molenaarsgraaf). Kaarten kosten 5 euro en zijn te reserveren via secretariaat@graafstroomsfanfare.nl. Graafstrooms Fanfare werkt tijdens het concert samen met diverse amateur musici en professionele artiesten, zoals zangeres en presentatrice Paula Snoeren, pop-koor Pop-Up bekend van TV-programma ‘Korenslag’, gitarist Jachin Letwory en jazz-bugelist Mathieu Vulto. Daarnaast verlenen basisscholen uit de regio hun medewerking door een gedichten- en tekenwedstrijd en verzorgt historische vereniging Binnenwaard een expositie over het thema.

Meer informatie over het Coöperatief Dividendfonds van Rabobank Merwestroom is te vinden op www.rabobank.nl/merwestroom.

advertentie
advertentie