Nominatie Biesbosch voor EDEN award

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO - De Biesbosch is genomineerd voor de EDEN-award, een Europese prijs voor duurzaam toerisme. ,,In de Biesbosch vinden veel ontwikkelingen plaats die een nominatie rechtvaardigen", aldus woordvoerster Marianne den Braven.

Twee jaar geleden is een toeristisch-recreatief beleidsplan opgesteld, 'Ondergedompeld in de Biesbosch', waarin de Biesbosch als proeftuin voor duurzaam toerisme wordt aangemerkt. Deelnemende partners (de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Drimmelen, Werkendam, Staatsbosbeheer, Natuur- en Recreatieschap Nationaal Park De Biesbosch en Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch) hebben de handen ineengeslagen en financieren de projecten die in het beleidsplan worden aanbevolen. Aanvullende financiering is gevonden in een Europese subsidie in het kader van het internationale samenwerkingsprogramma Interreg IV-2 zeeën.

De projecten die worden uitgevoerd variëren van een studie naar het meest duurzame bezoekerscentrum van Europa en naar benodigde functies en faciliteiten van entreepoorten voor een beter bezoekersmanagement, tot het realiseren van duurzame wandel/fietsverbindingen met bijvoorbeeld zonnepontjes en het samenstellen van kano-, fiets- en wandelroutes met moderne technologieën als GPS en sms. De komende jaren zorgen natuurontwikkeling in de Noordwaard en de Nieuwe Dordtse Biesbosch voor nieuwe duurzame vormen van recreatie op het water en op het land.

advertentie
advertentie