Meino Rozendal ziet kansen in tweede play-offs duel

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht Sport wil komende zaterdag in de eigen vertrouwde omgeving van sporthal De Stoep nog éénmaal alles uit de kast halen om de play-offs in de strijd om de landstitel met wellicht nog één wedstrijd te verlengen. Alles zal dan, op “Super Saturday”, moeten kloppen om de torenhoge titelfavoriet TVC Amstelveen in verlegenheid te brengen, zoals dat in deze volleybaljaargang ooit éénmaal eerder gebeurde. Toen, op Sinterklaasavond 2009 toverde een ontketend Sliedrecht Sport een surprise van jewelste uit de hoge hoed door de Amstelveense fusieclub (Martinus en AMVJ gingen afgelopen zomer samen in een Top Volley Combinatie) met 3-1 te verslaan.

Sliedrecht Sport’s trainer-coach Meino Rozendal beseft zich echter terdege dat de krachtsverhoudingen sindsdien behoorlijk zijn bijgesteld: ,,TVC Amstelveen zat toen nog in een opbouwfase, waarin het soms nog wat steekjes liet vallen. Het ging een keer onderuit in Weert, het verloor thuis vrij kansloos van Pollux en ook in de Stoep hadden ze het traditioneel heel erg moeilijk. Het huidige bolwerk laat echter amper nog haarscheurtjes zien en is een soepel draaiende machine, waarin nagenoeg alle speelsters individueel uitstijgen boven hun tegenstander."

Zelfs een talent als spelverdeelster Laura Dijkema, die de al enige tijd de geblesseerde Monique Wismeijer meer dan voortreffelijk vervangt en vriend en vijand versteld doet staan, heeft qua niveau moeiteloos aansluiting gevonden bij de groep internationals met Floortje Meijners als boegbeeld en Maret Grothues, Robin de Kruijf, Anne Buijs als vaste waarden voor het nationale team, dat in London 2012 het Nederlandse volleybal nieuwe impulsen zal moeten geven. Toch weigert Rozendal zich bij voorbaat neer te leggen bij de suprematie van TVC Amstelveen. ,,Natuurlijk verlies je van de tien ontmoetingen er minimaal acht of negen, zoals ook de huidige statistieken weer uitwijzen. Echter als alles een keer perfect met elkaar samenvalt dan heb je op basis van een ultieme teamprestatie best kansen en daar gaan we dus ook voor. Als de vonk overslaat en het publiek gaat er massaal achter staan, dan kan zelfs Amstelveen enigszins bleek rond de neus worden.“

De ervaringen uit de eerste wedstrijd van afgelopen zaterdagavond in De Stoep laten echter weinig ruimte voor een positief scenario. In minder dan een uur tijd veegde TVC Amstelveen haar opponent uit de Alblasserwaard met een dikke 3-0 overwinning van de vloer: 25-14, 25-16, 25-16. Ook coach Rozendal had op die avond geenszins het gevoel gehad dat er meer in had gezeten . ,,Zoals al in eerdere wedstrijden bleven wij tot aan de 12 punten redelijk in het spoor van Amstelveen, echter steeds sloop er een bepaalde berusting in het team, dat er sowieso niets meer te halen viel in de Emergohal en vervolgens was de set steeds in no-time gespeeld. Voor komende zaterdag zullen wij juist op die momenten het vermogen moeten hebben om gas bij te geven en dan het nog best leuk worden in De Stoep.“

Het duel begint in verband met de tevens geplande, voorafgaande wedstrijd van de heren van Sliedrecht Sport tegen Taurus, iets later dan gebruikelijk, namelijk om 20.00 uur.

advertentie
advertentie