Sliedrecht na nederlaag in woelig vaarwater

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht zal in de afsluitende fase van de competitie alle zeilen moeten bijzetten om de fel nagestreefde doelstelling, promotie naar de eerste klasse, op de eindstreep te kunnen verzilveren. Momenteel verkeert het team na de teleurstellende 3-1 nederlaag bij Altena en de oogst van twee punten uit drie duels echter in zwaar weer. Zoals zo vaak in deze tak van sport wordt ook hier de verantwoordelijkheid neergelegd bij de trainer-coach en besloot het bestuur afgelopen maandagavond om Dick Stuy van den Herik op non-actief te zetten naar aanleiding van de teleurstellende prestaties van de laatste weken.

Of interim-coach Marcel Vlot voor het beoogde shock-effect kan zorgen zal komende zaterdag moeten blijken, wanneer Sliedrecht het inhaalduel bij kampioenskandidaat Stedoco tot een goed einde zal moeten brengen. Het resterend programma brengt de Lockhorst-club nog in het veld tegen niet mis te verstande opponenten als SVW, Oranje Wit, en de Zwerver (allen thuis), terwijl het seizoen wordt afgesloten bij de favoriet voor de derde periodetitel, Hardinxveld. Sliedrecht kan zich dus absoluut geen misstap meer veroorloven en heeft daardoor de druk op het eigen presteren tot een maximum opgevoerd.

In Nieuwendijk liep Sliedrecht vanaf het prille begin achter de feiten aan. Altena, belust op revanche na de 8-2 nederlaag eerder dit seizoen op De Lockhorst, trof al na dertig seconden doel, toen een schot van afstand van uitblinker Ranil van Gastel achter de onthutste doelman Lugthart tegen de touwen plofte. Sliedrecht kon weliswaar middels Kevin de Leur na een klein kwartier de score weer in balans brengen (1-1) tot meer leidde het vooralsnog niet. Altena kreeg een extra steuntje in de rug door vlak voor rust opnieuw op voorsprong te komen, toen Erik van Zanten vanuit een scrimmage raak schoot (2-1). Sliedrecht had na de thee een optisch veldoverwicht, maar schiep zich amper uitgespeelde kansen en kreeg acht minuten voor tijd de genadeklap toen opnieuw Van Gastel een prima wedstrijd bekroonde met de beslissende derde treffer (3-1).

Coach Dick Stuy van den Herik stak na afloop zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. ,,We dwongen niets af, er was onvoldoende inzet en beleving. Kwalitatief hebben wij een goede ploeg, maar je zal er ook voor moeten knokken, maar zoals wij vandaag speelden hebben wij nergens recht op en zullen wij nog uit moeten kijken om niet naar clubs onder ons te moeten kijken."

advertentie
advertentie