Rabobank Merwestroom presenteert 'Visie op 2010'

30 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rabobank Merwestroom heeft op woensdag 24 maart een Seminar Visie 2010 gehouden voor haar Private Banking en Bedrijven klanten. Hans van Putten, Directeur Bedrijven, verzorgde de aftrap. Hans Stegeman, senior econoom bij Kennis & Economisch Onderzoek, Rabobank Nederland, nam de ruim honderd toehoorders mee in de mondiale en nationale economische ontwikkelingen.

Hans van Putten greep nog even terug op de fusie tot Rabobank Merwestroom. Hij gaf aan dat Rabobank niet ineens een nieuwe bank is geworden: ,,De ledeninvloed blijft bestaan, de vijf kantoren blijven open, de dienstverlening is onveranderd en lokale activiteiten zoals het Seminar Visie 2010 worden op dezelfde manier voortgezet."

Hans Stegeman ging dieper in op de internationale en nationale economische ontwikkelingen. ,,Een verhaal tussen hoop en vrees. Hoopgevend voor onze open economie zijn de tekenen van herstel van de wereldhandel. Kanttekening daarbij is dat het wereldwijd nog ontbreekt aan een krachtige en duurzame groeimotor. De financiële sector zit midden in een herstructureringsfase. In Nederland is de huizenmarkt in rustiger vaarwater en zijn de eerste tekenen van doorzettend herstel te zien."

Tegelijkertijd met de Visie op 2010 verschijnt de themastudie 'Globalisering op een kruispunt'. Hier gaan de Rabobank-economen in op de veranderende wereldhandelspatronen. ..Inmiddels nemen de opkomende economieën de helft van de wereldhandel voor hun rekening. Geconstateerd wordt dat de opkomende wereld het afgelopen decennium een handelsoverschot noteerde, en de geïndustrialiseerde wereld juist een handelstekort. Daarmee financiert de opkomende wereld in feite het handelstekort van de industrielanden. Aangezien de politieke en economische machtsverhoudingen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, vragen de Rabobank-economen zich af wat dit gaat betekenen voor het (inter)nationale politieke toneel. Er ligt een enorme uitdaging voor het nieuw te vormen kabinet”.

De Visie op 2010 en de themastudie Globalisering op een kruispunt zijn te downloaden van www.rabobank.com/outlook. Voor meer informatie over deze avond: www.rabobank.nl/merwestroom.

advertentie
advertentie