Joh.deHeer als 'muzikaal trefpunt'

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Joh.deHeer in de Leeghwaterstraat lijkt meer en meer een muzikaal trefpunt te worden voor muziekliefhebbers uit heel Nederland en de Benelux. Niet alleen als centrum waar een keus gemaakt kan worden uit een keur aan vleugels, piano’s en orgels, maar ook de bewonderaars en beoefenaars van de moderne popmuziek terecht kunnen voor keybords, blaasinstrumenten, gitaren en klein-instrumenten. Bovendien is er regelmatig live muziek te beluisteren.

Niet voor niets spreken de muziekkenners over een Megamusicstore in de Alblasserwaard. Een benaming waar directeur Peter Slager en zijn rechterhand Wim Alblas best trots op zijn. ,,In de afgelopen jaren hebben we ons sterk gemaakt om hier in Sliedrecht onze naam als veelzijdig muziekcentrum waar te maken”, zegt Slager. ,,Het betekende dat we enerzijds een prachtige collectie vleugels, piano’s en orgels kunnen laten zien en vooral ook laten horen, want dit laatste is natuurlijk van groot belang. Ook muziekliefhebbers hebben toch hun eigen smaak en voorkeuren en daar spelen wij met onze collectie op in”.

Maar de Megamusicstore krijgt meer en meer nog een andere functie: een plek waar de liefhebbers leuke concerten kunnen bijwonen. ,,Onze ervaring is dat de muziekliefhebbers dat zeer waarderen”, zegt Slager. Op vrijdag 23 april geven Janco Belder en Wim Alblas een dubbelconcert op klassieke orgels. Enkele van de werken die ze spelen zijn gecomponeerd door Martin Zonnenberg, een Alblasserwaarder pur sang. Op vrijdagavond 11 juni staan de leerlingen van de regionale muziekschool van Anneke de Breeker op de bunhe. ,,Met deze initiatieven hopen we het publiek en zeker de liefhebbers van muziek dicht bij huis leuke avonden te bezorgen”, zegt Peter Slager.

advertentie
advertentie