Tegelhandel heeft nieuwe eigenaar

Nieuws

SLIEDRECHT – Tegelhandel De Groot & Schagen aan de Lelystraat 103 heeft een nieuwe eigenaar. Richard de Groot, al jaren hét gezicht van de tegelhandel heeft het bedrijf per 1 april overgenomen. ,,De naam is veranderd in Buitengoed R. de Groot Sierbestrating en Tuinmaterialen”, vertelt hij. ,,Ik hoop dat de naam Buitengoed snel een begrip zal worden in Sliedrecht en wijde omgeving. Een ding is zeker: voor mij is met de overname een jongensdroom in vervulling gegaan.”

Door Ria Scholten

Het is nog vroeg op de dag als we een bezoekje brengen aan de tegelhandel. Toch staan er al mensen bij de balie om hun aankoop af te rekenen. Richard staat iedereen monter te woord. ,,De overname was géén 1 aprilgrap”, straalt hij als we in het kantoor achter een bekertje koffie zitten. ,,De directie van De Groot & Schagen heeft namelijk besloten om zich te focussen op de hoofdactiviteit, de aannemerij. Op de vraag of ik interesse had om de tegelhandel over te nemen heb ik na enig nadenken volmondig ja gezegd. Zo’n kans krijg je tenslotte maar eenmaal in je leven. Ik werk al zeventien jaar bij het bedrijf en de directieleden hebben altijd veel aan me overgelaten. ‘De tegelhandel is jouw toko’, zeiden ze altijd en die uitspraak klopt nu als een bus.”

Voor de klanten is er na de overname helemaal niets gewijzigd, want het assortiment, de kwaliteit en de service blijven onveranderd. De tegelhandel heeft een binnen- en een buitenshowroom met een totale oppervlakte van 400 vierkante meter met een groot aantal displays met voorbeelden. ,,Sierbestrating komt het beste tot zijn recht in goede harmonie met de bijbehorende woning en de woonomgeving. Een goed advies is daarom heel belangrijk en natuurlijk houden we ook rekening met het beschikbare budget”, vertelt Richard die bij zijn werkzaamheden wordt bijgestaan door een fulltime kracht en twee parttimers.

,,Voor het realiseren van een bestratingplan en de keuze van de materialen moet de tijd worden genomen”, vindt Richard. ,,De juiste kleur, grootte en vorm van de stenen zorgen met elkaar voor het gewenste resultaat. Sierbestrating wordt vaak voor een langere periode gelegd en dient daarom van goede kwaliteit te zijn. In onze buitenshowroom kunnen mensen zien hoe de tegel van hun keuze er na verloop van tijd uit gaat zien.” Tot besluit wil de kersverse ondernemer zijn voormalige directie graag nog even in het zonnetje zetten. ,,Ik ben me heel goed bewust van de enorme kans die ik heb gekregen en wil Gert de Groot, zijn zoon Wim en Wim Schagen hiervoor heel hartelijk bedanken. Ook van hun echtgenotes heb ik in de afgelopen jaren veel steun gekregen en die zal ik best missen.”

Buitengoed is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.30 tot 12.00 uur. De tegelhandel is telefonisch bereikbaar via 0184-414517.

Foto: Wim de Groot (l.) en Richard de Groot bezegelden de overname met een handdruk.

advertentie