Sliedrecht verliest belangrijke streekderby tegen SVW

3 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht heeft de belangrijke inhaalwedstrijd tegen SVW op eigen veld verloren met 2-3. Ondanks een sterke eerste helft die met een 1-0 voorsprong werd afgesloten zag Sliedrecht de Gorcumse streepjes in de tweede helft langszij komen (1-3). De spanning werd in de slotfase teruggebracht door Roy Leeuwestein (2-3) maar de thuisploeg wist daarna geen echte kansen meer te creëren om een punt uit de streekderby te slepen.

Na wat mogelijkheden over en weer, was de eerste de beste kans voor de thuisploeg direct raak. Kevin de Leur kopte de bal in de verre hoek langs SVW-goalie Van de Boor: 1-0. In de periode die volgde kwam Sliedrecht er nog een paar keer knap gevaarlijk uit. De SVW-doelman hield zijn ploeg in de strijd met knappe reddingen. Vlak voor rust (43e minuut) moest Van de Boor wederom handelend optreden toen Hakan Tokul doorbrak en alleen op de SVW-goalie kon afstormen. Van de Boor bleef lang staan en bracht redding voor de Gorcumers op dit belangrijke moment vlak voor de onderbreking.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en viel er meer te genieten van Gorcumse kant. De technische staf van SVW had ingegrepen door met een aanvallende variant van het 3-4-3 systeem te gaan spelen. De eerste tien minuten na rust was het spelbeeld nog redelijk in evenwicht. Tot Gorcumer Bennie Boeijink een bizar soort boogbal los liet, die met een vreemde curve over de compleet verbouwereerde doelman Martijn Lugthart in het doel plofte: 1-1. Nog geen vijf minuten later zette Dennis Vroegh het spelbeeld en ook de stand volledig op zijn kop door via een snoeiharde pegel de 1-2 te scoren. Dit betekende een flinke tik voor de Sliedrechtenaren. SVW kreeg echter vleugels. In de 69e minuut maakte spits Dennis van Munster het Gorcums kwartiertje compleet door Lugthart te omspelen en vanuit een lastige hoek de 1-3 in de touwen te jagen. Deze klap leek Sliedrecht niet meer te boven te komen. Toch toonde de ploeg veerkracht en strijdlust. Het werd zelfs nog spannend toen invaller Roy Leeuwestein vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer keihard binnen kopte: 2-3. Sliedrecht zette na deze goal nog één keer aan, maar kwam tijd tekort om het SVW nog moeilijk te maken in de resterende speeltijd. Na twee minuten blessuretijd vond scheidsrechter Duarte het genoeg geweest.

Cijfers: Sliedrecht-SVW 2-3 (1-0)

15. Kevin de Leur 1-0

55. Bennie Boeijink 1-1

60. Dennis Vroegh 1-2

69. Dennis van Munster 1-3

85. Roy Leeuwestein 2-3