Jorik en Andrew presteren boven verwachting op NK-E

Nieuws

SLIEDRECHT - Jorik Klein en Andrew Mensing hebben op 2 en 3 april namens Schaakvereniging Sliedrecht deelgenomen aan het NK voor E-spelers (tot en met 10 jaar). Jorik Klein is nog maar 8 jaar en eigenlijk nog F-speler, maar dankzij een uitstekend PJK-E van de RSB had Jorik zich geplaatst voor het NK. Andrew Mensing is nog maar net lid van Schaakvereniging Sliedrecht en had zich via een wildcard geplaatst voor het NK. Zijn goede resultaten tijdens het PJK-E, maar ook tijdens enkele toernooien gaven hem ook het recht deel te nemen. Jorik eindigde boven verwachting gedeeld achtste en op weerstandspunten werd hij uiteindelijk dertiende. Met een gedeelde 24e plaats deed Andrew het ook prima.

Jorik Klein kende een sterke tweede dag. Na één dag had hij 3 punten uit 5 partijen. Via een prachtige 2,5 uit 4 eindigde Jorik uiteindelijk op 5,5 punten uit 9 partijen. Andrew Mensing had na één dag een score had van 2 uit 5. Ook Andrew kende een sterke tweede dag met 2 uit 4. Met een eindscore van 4 uit 9 presteerde hij veel beter dan op papier mocht worden verwacht. Met maar liefst vier remises ontpopte hij zich als een remisekoning.

De talenten van de Schaakvereniging gaan samen straks in Groningen nog een NK meemaken als spelers van het E-team, met daarin ook Joran van Eijl en Daan Stuij.

Foto: Jorik Klein deed het uitstekend deed op het NK-E.

advertentie