Aangehoudingen op Gorcumse paasmarkt

Nieuws

SLIEDRECHT/GORINCHEM - Na een rustig verlopen paasmarkt heeft de politie op maandag 5 april aan het einde van de middag en begin van de avond in totaal 19 bezoekers aangehouden. De verdachten in de leeftijd van 17 tot 29 jaar komen uit Herwijnen (5x), Gorinchem (3x), Leerdam, Arkel, Heukelum, Vuren, Sliedrecht en Brandwijk en zijn aangehouden vanwege openbare dronkenschap, belediging, niet voldoen aan bevel of vordering en mishandeling. Een aantal hondengeleiders, een mobiel videoteam, het KLPD (paarden), BOA’s en personeel van de spoorwegpolitie verleenden hieraan bijstand.

In één van de horecagelegenheden aan de Langedijk ontstond een onenigheid waarna de cafébezoekers werden buitengezet. Onder invloed van alcohol ging men op straat verder waarbij de politie vijf mannen tussen de 19 en de 28 jaar aanhield waaronder drie broers uit Herwijnen. Deze verdachten werden allen in verzekering gesteld. Enige tijd later gingen een aantal mannen verderop op de Langedijk opnieuw met elkaar op de vuist. Ook hierbij werden een aantal aanhoudingen verricht. In beide gevallen gebruikte de politie de wapenstok om de soms zeer opstandige, dronken verdachten aan te houden. Daarnaast vernielde een 24-jarige man uit Gorinchem een ruit op de Kraansteeg, raakte daarbij gewond aan zijn hand en werd aangehouden.

Eén agent raakte gewond aan zijn schouder, een andere raakte lichtgewond aan zijn mond. De, bij dit evenement altijd op de achtergrond aanwezige, Mobiele Eenheid verleende in zogenoemd vredestenue bijstand bij het optreden. Na het politieoptreden keerde de rust op de Langedijk terug. In totaal zijn 9 verdachten in verzekering gesteld, de overigen zijn in overleg met de parketsecretaris van het Openbaar Ministerie met een boete of een dagvaarding heengezonden.

advertentie