Elektra krijgt Oranjefonds buurtcadeau

7 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Stichting Open Jeugdwerk kreeg dinsdagmiddag 6 april als eerste Sliedrechtse organisatie het Oranjefonds Buurtcadeau uitgereikt in de vorm van een cheque van 3000 euro. Elektra, het jongerencentrum van de stichting functioneert onder andere als een klein maar druk bezocht poppodium en beschikt over een eigen fitnessruimte, een Jongeren Informatie Punt en diverse werkgroepen, waarvan een groot gedeelte nauw verbonden is met de weekend- en podiumactiviteiten. Het Open Jeugdwerk heeft sinds 1979 een jongerenzelfbestuur. Het team van ongeveer zeventig vrijwilligers wordt ondersteund door fulltime jongerenwerkers.

Door Margreet Strijker

Perry, Mike, Melvin, Dennie, Timo, Nick en Mike staan op het punt te beginnen aan hun wekelijks uurtje fitness maar zijn graag bereid dit even uit te stellen om samen met jongerenwerker en directeur Henk van Griensven de cheque van 3000 euro in ontvangst te nemen van Jonne Boesjes, hoofd Communicatie & Fondsenwerving van het Oranjefonds. Henk: ,,Het was een hele verrassing toen we benaderd werden door het Oranjefonds. We wisten niet eens van het bestaan van deze prijs, maar we zijn er erg blij mee. En het leuke ervan is, dat we zelf mogen bepalen wat ermee gedaan wordt. Niet elke cent hoeft achteraf verantwoord te worden.”

Overigens wordt er absoluut niet geheimzinnig gedaan over de bestemming van het geld. Het zal grotendeels gebruikt worden voor een activiteitenreeks in de meivakantie. Op 30 april is er een gratis kooivoetbaltoernooi voor 10 tot en met 12-jarigen. Het Walibi World Uitstapje (12 tot en met 20 jaar) op 4 mei kost dankzij het Buurtcadeau maar 20 euro per persoon. Op 5 mei kunnen 12 tot en met 15-jarigen voor drie euro meedoen aan het zaalvoetbaltoernooi. Op 6 mei kan er gratis aan trefbal en slagbal gedaan worden. En 12 tot en met 18-jarigen die Lasergamen en Karten leuk vinden kunnen zich voor tien euro uitleven op dat gebied. Henk: ,,Maar er is meer. We gaan paardrijden en er komt een Skate Game middag. En er staat ook nog paintball op het programma. Maar allereerst wordt er tijdens de officiële opening van het Dreespark op 17 april een grote graffiti gemaakt door een aantal jongeren”.

Jonne Boesjes legt uit dat buurten de haarvaten van de samenleving zijn. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties. Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij 3000 euro te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden. Jonne: ,,Toen de straatprijs in deze buurt viel was ons al snel duidelijk dat de activiteiten van het Open Jeugdwerk in Sliedrecht goed aansluiten bij de doelstelling van het Oranjefonds. We zijn het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteden we ongeveer € 24 miljoen aan organisaties die werkzaam zijn aan de sociale kant van Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds ontvangt onder andere bijdragen van de Nationale Postcode Loterij en giften uit het bedrijfsleven en van particulieren.

Meer informatie over de mei vakantie activiteiten zijn te verkrijgen in Elektra, Stationsweg 4. Telefoonnummer 0184-414273. Zie ook www.oranjefonds.nl en www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie