Prins Willem Alexander School Schoolschaakkampioen 2010

9 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Op woensdagmiddag 7 april vond het schoolschaaktoernooi van de schaakvereniging Sliedrecht in samenwerking met de Gemeente Sliedrecht plaats. Veel jonge schakers van allerlei basisscholen in Sliedrecht hadden zich in viertallen laten inschrijven om met elkaar de strijd aan te binden.

In totaal werden er zes ronden gespeeld, waarbij in twee poules gevochten werd om de punten. In poule 1 was Prins Willem Alexander School Locatie Valkweg Team 1 ongenaakbaar. De jongens Jorik Klein, Rick Smits, Joran van Eijl, Daan Stuij en Jasper de Jager wonnen alle wedstrijden als team, waarbij Rick en Joran zelfs al hun partijen wonnen. Met deze prestatie ontvingen zij uit handen van Jeugdschaakleider Jerry van Rekom dan ook de hoofdprijs en mogen zij zich schoolschaakkampioen 2010 noemen.

Achter de winnaar in Poule 1 ontspon zich een spannend gevecht om de plaatsen 2 en 3. O.B.S. de Wilgen had met de gebroeders Mensing op bord 1 en 2 ijzersterke troeven in handen, maar het tweede team van PWA school aan de Valkweg bracht ook een goed team op de been. Uiteindelijk wist O.B.S. de Wilgen op basis van het aantal bordpunten de tweede plaats te veroveren, net voor PWA Valkweg team 2.

In de tweede poule was het nog spannender, tot en met de vierde ronde hadden alle teams tegen elkaar remise gespeeld, steeds werd het 2-2. Uiteindelijk wist Anne de Vries 2 in de vijfde ronde tegen een gemengd team een overwinning te behalen en werd met 3-1 gewonnen. Omdat ook in de zesde ronde de teams gelijk speelden, betekende dat Anne de Vries 2 die poule won. Het team bestond uit Hanna de Jager, Timo vd Geld, Don den Boef en Geert Daan Tieman. Op de tweede plaats daar eindigde Anne de Vries 1, net voor het team van PWA Waalslaan.

In het toernooi zelf waren hele mooie partijen te zien, waarbij soms grote verrassingen vielen. Bijna iedereen had uiteindelijk een mooie medaille, waarin de persoonlijke prestaties ook nog eens naar voren kwamen. Gouden medailles waren er voor Adrian Mensing, Rick Smits, Joran Van Eijl, Daan Stuij, Nathan Burggraaf, Djiomn Ruis, Rainier Burggraaf en Geert Daan Tieman. Waar er af en toe hele moeilijke stellingen op het bord kwamen, stond soms ook iemand onwetend al drie zetten schaak. Het kon allemaal op dit toernooi, waar het plezier bovenaan stond en waar iedereen met een tevreden gevoel naar huis kon. Kortom een mooie schaakmiddag in Sliedrecht.

Op foto 1 de Prins Willem Alexanderschool, winnaar groep 1 en op foto 2 de Anne de Vriesschool, winnaar groep 2.