Biljarten spannend tot de laatste ronde

Nieuws

WIJNGAARDEN - Met nog maar een ronde te biljarten is het bij de Wijngaardse biljartvereniging De Lukkie Klos de spanning te snijden. Diederik Gommers had zijn reeks om de titel te pakken reeds uitgestippeld. Gommers kwam deze week alleen om te winnen en deed dat ook. Tegen Rob van der Togt werd de uitslag 15-12 en tegen medestrijder om de titel Carel de Knegt, waarbij meedoen vandaag belangrijker was dan winnen, werd het 15-10. Gommers heeft hierdoor naar eigen zeggen de titel voor het grijpen.

Koploper Aart Booij, die al lange tijd aan het oefenen is in de hoop dat biljarten een olympische sport gaat worden, speelde tegen de drager van de Rode Lantaarn Ben van Veldhuizen. Van het verschil in plaats op de ranglijst was in de partij weinig te merken. In de laatste beurt echter maakte Booij een grote serie, waardoor hij met 13-10 won. Hiermee komt Booij op 27 winstpunten. Herwin den Hartog staande op de tweede plaats behaalde geen winstpunten en blijft op 4 punten van de leider.

Leen Bikker maakte er weer een mooie show van. Tegen Jan Verschoor vlogen de caramboles over tafel. Uiteindelijk pakte Bikker een 18-13 overwinning, waardoor twee plaatsen op de ranglijst gewonnen worden en als de laatste wedstrijd evengoed gaat is er nog een kleine kans op de titel. Komende week gaat de belissing vallen. In de bekercompetitie waren deze week de kwartfinales. De broers Stuij kwamen beide een ronde verder. Piet Stuij won van Wim de Groot en zijn Pau Stuij won van zijn buurman Piet Roubos. Herwin den Hartog kende geen genade voor Cees van de Graaf. Den Hartog ging als raket van start met diverse series. Na tien beurten konden beide spelers de keu al opbergen. Iets minder snel, maar niet minder doeltreffend was Piet de Wit, die Henk Janssen in zestien beurten versloeg. Deze week zijn de halve finales, waarna op de jaarvergadering de finale gespeeld zal worden.

advertentie