Wordt Romy den Otter voorleeskampioen van Zuid-Holland?

Nieuws

SLIEDRECHT - Ongeveer op het moment dat Het Kompas gedrukt werd was Romy den Otter aan het voorlezen in het bibliotheektheater in Rotterdam. Ze streed met negen andere basisschoolleerlingen uit Zuid-Holland om de titel Provinciale Voorleeskampioen 2010. Dit jaar hebben maar liefst 3106 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Romy heeft de voorleeswedstrijd van de groepen 7 en 8 van Prins Willem Alexanderschool gewonnen en is daarmee één van de 424 Zuid-Hollandse schoolkampioenen.

Door Margreet Strijker

Romy die in groep 8b op de locatie Valkweg zit vertelde dat ze aan heel wat wedstrijden meegedaan heeft om zover te komen als ze nu is. ,,Het begon in mijn eigen klas en daarna binnen onze school nog. Maar ook in de bibliotheek in Sliedrecht en in Theater Cascade in Hendrik Ido Ambacht. Ik vind het vooral leuk maar ook wel een beetje spannend. Tot nu toe heb ik voorgelezen uit ‘Die Miesmuizers’ van Annie MG Schmidt. Maar voor de wedstrijd in Rotterdam heb ik De Kikvorst uitgekozen dat ook door haar geschreven is. Ik vind die schrijfster erg leuk. Het is wel kinderlijk, maar dat maakt het echte voorleesverhaaltjes.”

Romy leest best graag en houdt van de boeken over Lena Lijstje, maar ook de Jan Jans en de Kinderen stripboeken weet ze te waarderen. Maar er zijn ook andere hobby’s. Ze heeft klarinetles bij Crescendo en speelt in het jeugdorkest. ,,En ik hou ook van tekenen.” Haar vader voegt eraan toe: ,,Ja, Romy is vooral erg creatief. Ik kan helaas door mijn werk niet mee naar de provinciale wedstrijd, maar ik heb voor de zekerheid wel alvast vrij gevraagd voor woensdag 19 mei want dan is de landelijke finale in Utrecht. Je weet maar nooit…”.

Romy: ,,Mijn moeder gaat wel mee en misschien nog meer familie en vriendinnetjes.” Maar ook een paar klasgenootjes mogen mee en meester Frits Huibers natuurlijk. Volgens haar vader Romy’s grootste fan. ,,Als ik niet win in Rotterdam is dat niet zo erg hoor. Ik vind dat ik al heel ver ben gekomen.” Op deze site is zo snel mogelijk te lezen hoe het Romy vergaan is tijdens de Zuid-Hollandse finale.

advertentie
advertentie