Luc Gommers jeugdkampioen

Nieuws

WIJNGAARDEN - In de jeugdcompetitie van damvereniging "De Alblasserwaard" is Luc Gommers kampioen geworden. In zijn laatste partij tegen Ton Vink moest hij de overwinning pakken om eerste te worden. Met gedegen spel gaf hij Ton geen enkele kans. In het middenspel pakte hij met een combinatie twee schijven winst waardoor de winst hem niet meer kon ontgaan. Peter van Eijl eindigde tweede met slechts één punt achterstand. In zijn laatste partij liet hij net een steekje vallen, wat de beslissing bracht. Lucas Stolk werd derde.Na een inhaalrace ging hij net Evie Bouter voorbij.

In groep B werd Mees Schenk kampioen. Hij verloor nog wel van Sjoerd van Eijl die tweede werd, maar dat maakte niet meer uit. Derde werd Thibo Tukker die dit jaar veel heeft bijgeleerd.

In de jongste groep was Freek Gommers het sterkst. Hij ondervond van Lisa de Groot de meeste tegenstand, maar zij kwam in de laatste weken net iets tekort.

In het vorige week gehouden sneldamtoernooi bleek Luc Gommers opnieuw de sterkste te zijn van zijn groep. Met slechts één remise was hij al zijn tegenstanders de baas. Dat sneldammen toch vaak weer anders uitpakt, bewees Thibo Tukker in groep B. Heel slim pakte hij zijn tegenstanders één voor één in en ging met de eerste prijs naar huis. In groep C liet Lisa de Groot zien een groot talent te zijn. Zonder puntverlies stak zij boven iedereen uit.

advertentie