Opbrengst plaatselijke collecte ZOA-Vluchtelingenzorg

Nieuws

SLIEDRECHT - De collecte van ZOA-Vluchtelingenzorg in 2010 is een succes geworden. Dankzij de inzet van bijna 100 collectanten is in Sliedrecht een bedrag van € 5079,49 opgehaald voor het werk van ZOA onder de vluchtelingen in Afrika en Azië. De plaatselijke werkgroep van ZOA-Vluchtelingenzorg wil alle gevers en collectanten hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Sinds 1973 helpt ZOA-Vluchtelingenzorg mensen in gebieden waar zich een ramp of conflict heeft voorgedaan. De organisatie biedt zowel noodhulp als hulp bij de wederopbouw en werkt daarin samen met de lokale bevolking. De organisatie is actief in elf landen in Afrika en Azië. Met de opbrengst van de collecte kan ZOA-Vluchtelingenzorg diverse projecten uitvoeren. In 2010 voert ZOA onder meer drinkwater- en sanitatieprojecten uit voor ontheemde families in Liberia en onderwijsprojecten voor kinderen in Uganda en Thailand. Daarnaast worden in 2010 beroepstrainingen gegeven aan vluchtelingen in diverse landen en gaat ZOA verder met haar hulp onder vluchtelingen in Darfur (Sudan).

ZOA wil recht doen aan de situatie van de vluchteling, van noodhulp tot en met wederopbouw. Uitgebreide en actuele informatie over het werk van ZOA staat op de website www.zoa.nl. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de afdeling Fondsenwerving en Voorlichting: 055-3663339.

advertentie