Tweede schaakteam wint ruim en promoveert weer

Nieuws

SLIEDRECHT/OUDE TONGE-Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft het seizoen uitstekend afgesloten. Tegen de al jaren tegen de promotieklasse aan hikkende Oostflakkee werd een ruime 5,5-2,5 zege geboekt. Daarmee eindigde het team van teamleider Jerry van Rekom definitief op de tweede plaats in de eerste klasse, en dat direct na de promotie van vorig seizoen. Door een versterkte promotieregel is het team nu verzekerd van promotie naar de Promotieklasse. Zo promoveert het team voor de tweede keer op rij.

In het verre Oude Tonge had Wim Hokken al vooruit gespeeld en gewonnen. Op de wedstrijddag zelf zag gelegenheidsteamleider Peter Dekker dat de vooraf bepaalde tactiek een juiste was. Een snelle remise van de tactische kopman Willem Kuiper was al een goed teken. Daarna sloegen Robert van Rekom, Pieter pons en Wim Pool hard toe en was de zege al een feit. Tobias Dekker scoorde het benodigde punt om definitief als beste nummer twee te eindigen. De nederlagen van Alexei Parakhonyak en Naomi Snikkers konden daar niets meer aan veranderen.

Vijfde team opnieuw kampioen

Het vijfde team werd ook voor de tweede keer op rij kampioen en wel in de Viertallencompetitie van de Rotterdamse Schaakbond. Teamleider Leo Koppelaar zag zijn spelers met 3-1 winnen van het Rotterdamse Erasmus.

De teamleider zorgde direct voor een goede sfeer door de tegenstander de eerste consumptie aan te bieden. Sommigen zagen het als omkoping, maar de geste had wel het juiste effect. Jan Veenis won zonder enige moeite en zo was de 1-0 voorsprong een feit. Daarna bleef het lang spannend, maar toen kopman Peter 'Vies' Vis na een goede partij de tegenstander op de knieën kreeg was het kampioenschap een feit, omdat het vijfde team aan een gelijkspel genoeg had. Henri Hartog jr. zette de kroon op het werk van de teamleider door te winnen en de 3-0 voorsprong betekende dus de definitieve winst. Dat André van Dieën uiteindelijk verloor mocht de pret niet drukken. De champagne werd ontkurkt en er kon geproost worden op een mooi kampioenschap.

Eerste team zachtjes onderuit in Zeeland

Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is het seizoen slecht geëindigd door in de laatste wedstrijd met 5-3 te verliezen van Souburg 1. In de wedstrijd stond niets meer op het spel en er werd vrijuit gespeeld. Joost Stoker debuteerde in het eerste team met een keurige plusremise aan bord 8. Met zijn rating van 1600+ hield hij een 1900-speler in bedwang met De Leeuw.

Ook remises waren er voor Bert vd Donk, Hans Klein en Jerry van Rekom. Wout Boer wist als enige te winnen en omdat de jonkies Peter vd Bergh en Robert van Rekom verloren werd de eindstand 5-3 voor de Zeeuwen. Met 8 punten eindigde het eerste team op een zevende plaats, ver van de degradatieplaatsen, maar nog verder van de top.

Millimeterwerk in strijd om kampioenschap

In de achtentwintigste ronde van de interne competitie kwamen de kampioenskandidaten Wim Hokken en Peter vd Bergh beiden weer tot winst. Zo blijft het enorm spannend aan de top van de ranglijst. Wim Hokken heeft een minimale voorsprong op de titelverdediger en het wordt dus millimeterwerk in de laatste partijen. Wie heeft de langste adem en wie heeft het zwaarste programma? Op 29 april is de kampioen bekend.

Henk Hartog sr. speelde weer ouderwets en wist Jaap van de Graaf in no time te verslaan. Schwindelwinst was er voor Houdini Wout Boer, terwijl Hans Dubbeldam Jan Veenis pardoes mat wist te zetten. Leen Dubbeldam speelde keurig remise tegen eersteteamspeler Kees van der Does.

Uitslagen senioren:

Hans Klein-Wim Hokken 0-1

Peter van den Bergh-Jerry van Rekom 1-0

Henk Prins-Wout Boer 0-1

Kees Wessels-Robert van Rekom 1-0

Jan Veenis-Hans Dubbeldam 0-1

Hans Snel-J.W. Kraaijeveld 1-0

Floris Verweij-Michiel van den Berg 1-0

Leen Dubbeldam-Kees vd Does ½-½

J. van der Graaf-Henk Hartog 0-1

Mark van Hulst-Joost Stoker 0-1

Rick Smits fier aan kop in jeugdgroep 2

Na de tiende ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd staat Rick Smits fier aan kop in de tweede groep. In een goede partij wist hij Koos van de Berg beentje te lichten. De 10-jarige jeugdspeler kwam zodoende samen met Andrew mensing aan de leiding in de spannende groep, waarin Jasper de Jager Rick Stuij wist te verrassen. Sujeevan Jeevarajah toonde aan een sterke nieuwkomer te zijn door Praveen Kanakaratnam te verslaan.

In de eerste groep blijven de promovendi het uitstekend doen. Adrian Mensing wist Tjerry Hut te verslaan, terwijl Jorik Klein Christiaan Verheij wist te verslaan. Bovenaan blijven Janus de Vries en Jurgen de Haan ook winnen.

Uitslagen jeugdgroep 1:

Roland Kop-Janus de Vries 0-1

Adrian Mensing Tjerry Hut 1-0

Jorik Klein-Christiaan Verheij 1-0

Jurgen de Haan-Robin Urbanus 1-0

Uitslagen jeugdgroep 2:

Praveen Kanakaratnam-Sujeevan Jeevarajah 0-1

Jasper de Jager-Rick Stuij 1-0

Rick Smits-Koos vd Berg 1-0

Noah de Jongh-Joran van Eijl 0-1

Daan Stuij-Kjell Mijnster 1-0

advertentie