Elektra haalt American Dog naar Nederland

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Elk jaar staat er traditioneel een blues band op het podium van JC Elektra met Koninginnedag. Dit jaar mag X-Ray, een Stevie Ray Vaughan tributeband, deze traditie in ere houden. Een dag later, zaterdag 1 mei, staat het Amerikaanse trio American Dog in Elektra. Het eerste optreden van deze beroemde rockers in Nederland. De Duitse rockband Jonathan Hard verzorgt het voorprogramma.

X-Ray is een band die de Texas blues speelt zoals Stevie Ray Vaughan het zelf bedoeld heeft. De band bestaat uit een toetsenist, gitarist, basist en drummer. Met elkaar zullen ze op Koninginnedag het bekende en mindere bekende werk van Stevie Ray op het Elektra-podium vertolken.

Naast deze band wordt overdag een voetbaltoernooi onder het viaduct gehouden en ookl het traditionele stuurhangen ontbreekt niet. De winnaar van het stuurhangen wint een kistje bier.

Entree voor deze avond bedraagt 3 euro. De kroeg gaat om 14.00 uur open.

JC Elektra heeft ruim een jaar gewerkt om American Dog als eerste naar Nederland te halen. In Amerika staan deze rockers voor volle zalen, uitverkochte motorclubs en op grote Easyrider Events. In Duitsland stonde n ze op de Hamburg Harley Days. American Dog is een productief gezelschap dat al vele albums op hun naam heeft staan en een live dvd opgenomen heeft in Frankrijk. Van deze cd/dvd combinatie zijn in Europa al meer dan 35.000 stuks verkocht. Onlangs hebben ze een nieuwe plaat uitgebracht getiteld 'Mean'. Op deze cd hebben ze een herkenbaar rockgeluid dat doet denken aan bands als Motorhead & Nasville Pussy met een fijne combinatie van rock en metal. Veel tijdschriften en toonaangevende muziekfora hebben het nieuwe plaatje positief ontvangen.

De entree voor deze avond bedraagt 7 euro, de zaal gaat om 20.00 uur open.

JC Elektra, Stationsweg 4 Sliedrecht, www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie