Team ReproVinci rijdt Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen

23 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT/SCHOONHOVEN – De Sliedrechter Rik Koorevaar (30) is samen met zijn vier wielrenvrienden uit Schoonhoven al sinds oktober vorig jaar aan het trainen voor de ‘Tour For Life 2010’, een zware achtdaagse wielertocht voor Artsen zonder Grenzen. ,,Vorig jaar werd deze tour voor het eerst georganiseerd, maar toen waren we er te laat bij om nog mee te kunnen doen, want zoiets vergt nogal wat voorbereiding. Niet alleen op sportief gebied, maar vooral ook om sponsorgelden bij elkaar te krijgen. Maar deze keer gaat het er wel van komen. Team ReproVinci Internetdiensten BV gaat de uitdaging aan. De eerste 15.000 euro sponsorgeld, een voorwaarde om mee te kunnen doen is binnen. Alleen de verkoop van advertentieruimte op onze speciaal hiervoor ontworpen wielerpakken leverde al ruim 10.000 euro op.”

Door Margreet Strijker

Tour for Life is volgens Koorevaar de droom van elke wielrenner. Tour for Life start op 29 augustus 2010 in Oulx (Noord-Italie). Na 1250 kilometer gefietst te hebben komen ze 5 september aan in Valkenburg. In een ploeg rijden de deelnemers in acht dagen van Italië naar Nederland. Dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, langs wereldberoemde cols en klassieke trajecten van zo’n 150 kilometer per dag. De beroemdste beklimmingen zijn Alpe d’Huez, Col de la Faucille en Le Grand Ballon. Toen in 2009 Tour for Life voor de eerste keer gereden werd, haalden 90 renners samen meer dan 265.000 euro op voor Artsen zonder Grenzen.

Behalve Rik Koorevaar maken ook Jesse Wilzing (33), Dirk-Jan (30) en Gerben (27) van Roest en de 18-jarige Marco Loef deel uit van Team ReproVinci. Eline Koorevaar-Honkoop en Sabrine van Roest rijden mee in de volgwagen. ,,Deze dames fietsen nooit mee en hebben normaal gesproken hun eigen hobby’s en bezigheden, maar vanwege het goede doel vinden ze het leuk om deze keer hun steentje bij te dragen.” Rik fietst bijna elke dag en als vriendengroep maken ze zo’n twee tot drie keer per week een flinke tour. Daarnaast deden en doen ze mee aan allerlei tours zoals de Driewaardentocht (6 maart) en de Ronde van Vlaanderen (3 april), Steven Rooks Classic (13 mei), Tour de Rotterdam (3 juli) en Luik-Bastenaken-Luik (14 augustus).

Artsen zonder Grenzen geeft hulp daar waar hulp het hardst nodig is. Van medische basiszorg tot noodchirurgie, van het geven van vaccinaties tot psychosociale zorg, het uitdelen van hulpgoederen tot het installeren van water- en hygiënische voorzieningen. Ook pleitbezorging en campagne voeren voor betere, betaalbare medicijnen maakt deel uit van hun werk. Op de website van het Team ReproVinci is door middel van een Geefladder op een leuke manier inzichtelijk gemaakt wat er al met een klein bedrag vanaf bijvoorbeeld vijf euro gedaan kan worden. Verder is er van alles te vinden over het team, de tour en de sponsoren. Een agenda laat zien is aan welke tours de heren de komende maanden ter voorbereiding meedoen en wat voor activiteiten ze ondernemen om aan sponsorgelden te komen. Vanzelfsprekend is ook op de site te vinden hoe bedrijven en particulieren kunnen helpen. Het is zelfs mogelijk om via de website een bijdrage over te maken (Ideal). Voor en tijdens de Tour zullen de heren elke dag hun blog bijwerken met hun ervaringen. Ook via Hyves, Linkedin en Twitter zijn is Team ReproVinci te volgen.

Maar ook Het Kompas zal de vijf wielrenners niet uit het oog verliezen. Zo zal Rik Koorevaar in juli in de rubriek ‘Wat mij boeit…’ vertellen over zijn passie voor wielrennen in het algemeen en voor de Tour for Life in het bijzonder. En vanzelfsprekend komt er in september een verslagje over hoe het de heren vergaan is tijdens de tocht van 1250 km in 8 dagen over de volgens hen mooiste bergen van Europa.

Rik: ,,We fietsten tot nu toe voor onszelf. Maar nu staan de kilometers in het teken van voorbereiding op de Tour for Life. Natuurlijk omdat we de sportieve uitdaging graag aangaan. Maar ook omdat we onze energie zo kunnen inzetten voor Artsen zonder Grenzen dat belangrijk werk doet voor de mensen die het minder goed hebben dan wij.”

Wie meer wil weten over donaties of sponsoring kan contact opnemen met Rik Koorevaar via telefoonnummer 0184-416556 of een kijkje nemen op www.tourforlife.reprovinci.nl

advertentie
advertentie