Spannende strijd bij Crescendo

26 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Muziekvereniging Crescendo Sliedrecht hield op zaterdag 24 april het jaarlijks concours, waarbij zowel solisten als ensembles streden om de eerste plaatsen en mooie prijzen. De muzikanten zijn door een professionele jury beoordeeld bestaande uit Julia Wasowicz en Jan Gerrit Adema. Zij reikten ook een orginaliteitsprijs uit. Deze werd bij de solisten gewonnen door de jonge drummer Mels den Otter, die volgens jurylid Jan Gerrit Adema “zo enthousiast was dat hij in de toekomst wel eens een echte rocker zou kunnen worden”. Bij de ensembles dwong het kwintet van Johan Donk, Niels van der Neut, Jolissa Vet, Lisa Korevaar en Art Alblas deze en andere prijzen af.

’s Ochtends spande de strijd tussen de solisten. De deelnemers waren ingedeeld in categorieën die gerelateerd waren aan het aantal behaalde diploma’s. Per categorie was een beker te winnen. In de introductiecategorie was de eerste prijs voor Joel Kazen op drums. In de categorie voor mensen met een A-diploma won Jolissa Vet op trombone. Pianiste Henrike van Tuijl sleepte naast de beker in de B-categorie ook de dagprijs voor hoogste aantal punten bij de solisten in de wacht. De C/D-categorie werd gewonnen door Rob Scheenloop op dwarsfluit.

’s Middags was het de beurt aan de ensembles. Bij dit onderdeel werd geen onderscheid gemaakt in niveaus, het was de taak van de jury om een goede afweging te maken tussen kwaliteit en aantal jaren les. De eerste prijs werd gewonnen door een kwintet bestaande uit Johan Donk, Niels van der Neut, Jolissa Vet, Lisa Korevaar en Art Alblas. Zij wonnen tevens de dagprijs voor ensembles en ook de originaliteitsprijs. De tweede prijs was voor Michiel van Kleef, Rob Scheenloop, Irene van Beuzekom en Irene Overeem die een houtkwartet vormden. Klarinetisten Ellen Vermeulen en Birgitte Kok wonnen de derde prijs.

Naast een mooie beker ontvingen alle winnaars ook een uitnodiging om op 5 mei in de muziektent op het Dr. Langeveldplein te komen spelen.

Op de foto de juryleden en alle trotse winnaars met hun prijzen.

advertentie
advertentie