Meivakantie in de Biesbosch

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De Biesbosch heeft voor de meivakantie, van 30 april tot en met 16 mei, een extra vol programma samengesteld met activiteiten voor vroege vogels, voor avonturiers, actievelingen, fietsers, speciaal voor moeder en voor het hele gezin.

Bij zonsopgang klinkt in het wilgenvloedbos een orkest van zangvogels. Voor wie de Biesbosch wilt zien en horen ontwaken, is er de Avontuurlijke vogeltocht. In alle vroegte gaan de deelnemers samen met een gids in een fluisterbootje door de kleine kreken op zoek naar vogels. Er kan ook gekozen worden voor een vroege kanotocht. Na afloop van deze vroege tochten staat de koffie klaar in huiscafé ‘Biestro’.

Avonturiers kunnen per kano al peddelend door de Biesbosch ervaren hoe de bevers leven en er misschien zelfs een ontmoeten. Voor een vaartocht en een paar stevige wandelingen door ruige wetlands en nieuwe natuurgebieden is er de Wetlandtocht. Derde optie voor avonturiers is de Doolhoftocht, een vaarwandeltocht naar de Doolhof, een van mooiste plekjes in het hart van de Biesbosch, dat slechts enkele dagen per jaar wordt open gesteld.

Moederdag valt dit jaar midden in de meivakantie. Speciaal voor moeder is er de Biesboschbrunchtocht of de High Tea aan boord van fluisterboot de Halve Maen.

De Go Solar is een vaarwandeltocht met speurtocht voor het hele gezin waarin energie de rode draad vormt. Onder de kinderen wordt een zonne-energie speelpakket verloot en voor alle kleine deelnemers is er een leuke survival verrassing. Ook leuk voor het hele gezin is de Bevertocht, de zoektocht naar bevers en beversporen. Gestart wordt met een wandeling door het BeverBos en vervolgens stapt de groep aan boord van fluisterboot de Sterling voor een vaartocht door de schemering. Dan is namelijk de kans op een ontmoeting met een bever het grootst. Op woensdag 12 mei wordt het Pietje Pijlspel gespeeld, een spannend speurspel in het bos voor het hele gezin.

Actievelingen kunnen op eigen houtje een bijzonder natuurontwikkelingsgebied op zondag 2 mei en 16 mei. Dan vaart de Sterling elk heel uur als pont in een half uur naar de Huiswaard.

Fietsen in de Biesbosch kan ook met Vaarfietstocht Maltha. De fiets gaat mee aan boord van fluisterboot de Halve Maen, die naar de polder Maltha vaart. Vanaf daar maken de deelnemers een pittige fietstocht van 3 uur door de Noordwaard onder leiding van een gids, die alles vertelt over dit stukje natuurgebied van Nationaal Park de Biesbosch.

Bovenstaande is slechts een greep uit de mogelijkheden die het Biesboschcentrum biedt. Voor meer informatie: www.hollandsebiesbosch.org. Vooraf reserveren wordt aangeraden. Dat kan bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht, T 078 630 53 53, E info@biesbosch.org.

Biesboschcentrum Dordrecht is elke dag van de meivakantie open van 9.00 tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie