Waterarrangement Drechtsteden van start op 'Watervlo'

Nieuws

REGIO - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op educatief schip De Watervlo hebben locodijkgraaf A.van Eekhout (waterschap Hollandse Delta), Jos Kuijpers (Rijkswaterstaat) en wethouder Sjoerd Veerman van Alblasserdam het startschot gegeven voor het waterarrangement Drechtsteden. De start is tevens de aftrap van het provinciale project STROOM, een programma over water en energie, waaraan 22 natuur- en milieucentra in Zuid-Holland deelnemen.

Vooraf leidden leerlingen groep 8 van de Zwijndrechtse basisschool de Toermalijn de bestuurders rond door de interactieve educatieve tentoonstelling. Bij de kaart van Nederland lieten zij zien welk deel van Nederland onder de zeespiegel ligt en hoe de dijken het land beschermen tegen overstromingen. In het laboratorium gaven zij een demonstatie hoe de waterkwaliteit te bepalen is.

Doel van het Waterarrangement is om in samenwerking met waterpartners en gemeentebestuurders het educatieve waterprogramma te versterken en daarmee water in de Drechtsteden “op de kaart” te zetten. Zo wordt aandacht gevestigd op het belang van water in de regio.

Het educatieve schip 'De watervlo' maakte een rondtour door de Drechtsteden Zwijndrecht, Papendrecht en Dordrecht. Ruim 600 basisschoolleerlingen namen deel aan het waterprogramma.

advertentie
advertentie