‘We stralen veel vertrouwen uit’

Nieuws

Marcel en Ron Vlot waren in de tijd dat Sliedrecht nog een gerenommeerde zondagtak had twee toonaangevende voetballers op Sportpark De Lockhorst. Hun hart ligt in het baggerdorp, al heeft met name Ron als trainer een aantal uitstapjes gemaakt naar onder meer SVW, VVGZ, Papendrecht (zat.) en nu Groot-Ammers. Waar hij vorig jaar naartoe ging omdat hij op het oude nest was afgerekend op de magere prestaties in de eerste competitiehelft. Na de winterstop begon Sliedrecht als een tierelier te draaien en werd zelfs de derde periode in de wacht gesleept. Tijdens de winterstop had de trainer echter al te horen gekregen dat de club na het seizoen niet met hem verder zou gaan. Marcel: ,,Ze zijn daar iets te vroeg in geweest. Ze hadden hem meer tijd moeten geven want je moet niet vergeten dat toen lang niet alles zo goed was geregeld als nu.”

SLIEDRECHT - De hoofdmacht van v.v. Sliedrecht behaalde via de achterdeur de nacompetitie. Inmiddels klopt het elftal van trainer Marcel Vlot nadrukkelijk op de deur van de eerste klasse. Wordt zaterdag ook GPC Vlissingen aan de zegekar gebonden, zoals eerder Duivenland (met twee monsterzeges) en SVW een illusie armer werden gespeeld, dan wordt een fraai slotakkoord geschreven aan een seizoen dat grillig verliep en roemloos leek te eindigen. ,,Promotie zou fantastisch zijn. Ook voor mijn broer Ron, die vorig seizoen de basis heeft gelegd. Ze hebben hem te vroeg de wacht aangezet.”

Door Erik de Bruin

Inmiddels is binnen de vereniging, die uitpuilt van de leden en ambitieuze toekomstplannen heeft, een omslag in denken ontstaan. De club wil snel hogerop en heeft haar zinnen gezet op promotie. Onder leiding van Dick Stuy van den Herik, ook een rasechte Sliedrechter, werd een weg bereden die af en toe steil omhoog ging, maar ook geregeld vol hobbels lag. Zeker na de winterstop. Het bestuur zegde eind maart het vertrouwen in de hoofdtrainer op en klopte aan bij Marcel Vlot, die nadat zijn broer in augustus 2008 als hoofdtrainer aan de slag was gegaan aansloot als trainer van het elftal onder 23 jaar. ,,Ik werd door het bestuur gevraagd op een maandagavond naar de club te komen. Niet wetende waar het over zou gaan. Toen ik in de bestuurskamer een aantal mensen rond het eerste elftal zag staan als ook Ron van den Berg, de hoofdtrainer voor komend seizoen, voelde ik al nattigheid en begreep ik wel dat het niet om onder 23 ging. Er werd medegedeeld dat het vertrouwen in Dick Stuy van den Herik was opgezegd en toen keken ze allemaal naar mij.”

Vlot moest de klus klaren en had daarvoor een team tot zijn beschikking dat op dat moment stroef draaide. ,,We speelden een dag later een oefenwedstrijd tegen Halsteren. Ik ben best geschrokken. De organisatie stond slecht en er was weinig vertrouwen.”

Een wereld van verschil met hoe de spelers nu over het veld dartelen. Sliedrecht behaalde met veel geluk alsnog de nacompetitie, maar maakt haar deelname aan het toegift volledig waar. Duiveland werd tweemaal met ruime cijfers verslagen en SVW (waar in de competitie twee keer van was verloren) delfde na een gelukkige 1-0 overwinning in Gorinchem in de return het onderspit. ,,We stralen veel zelfvertrouwen uit en spelen écht om te winnen. Ook tegen Vlissingen zullen we op de aanval spelen waarbij de nadruk ligt op een verzorgde opbouw en het constant veroveren van de tweede bal. Zodat je het tempo hoog kan houden. Als we dat goed uitvoeren maken we kans. Hoeveel? Vooraf is dat altijd moeilijk in te schatten. Vlissingen zal een stugge ploeg zijn die de duels niet schuwt en met veel power voetbalt. Ik denk fifty fifty. In zo’n wedstrijd speelt ook de vorm van de dag vaak een cruciale rol.”

advertentie