Symposium over duurzaam renoveren

Nieuws

H'VELD-G'DAM - 'De praktijk van duurzaam renoveren'. Dat is het thema van het jaarlijkse symposium dat Bouwend Nederland, afdeling Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, donderdag 10 juni verzorgt. Gemeenten, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, architecten en aannemers buigen zich gezamenlijk over de vraag hoe duurzaam renoveren kan leiden tot een kwalitatief betere woning zonder dat de bewoner of gebruiker er armer van wordt. Het Symposium wordt gehouden in De Bouwschakel aan de Griendaak 5 in Hardinxveld-Giessendam. De samenkomst begint om 15.30 uur; zaal open om 15.15 uur.

Op dit symposium, geleid door dagvoorzitter Niels Ruyter, zijn diverse sprekers aanwezig. Theo van Es van de gemeente Apeldoorn legt uit hoe Apeldoorn het voor elkaar krijgt om hele buurten, woning voor woning, duurzamer te maken. Mirjam Pronk van woningcorporatie Woonbron Dordrecht vertelt hoe in de praktijk duurzaamheid in de bestaande woningvoorraad geïntegreerd wordt. Om theorie en praktijk nog beter op elkaar aan te laten sluiten is een panel aanwezig, bestaande uit: Chris Bruijnes, algemeen directeur van 'Meer met Minder', die dagelijks projecten van duurzame adviezen bedient; Arjen Rijsdijk, wethouder van de gemeente Gorinchem met duurzaamheid en RO in zijn portefeuille; Jan van Houwelingen, algemeen directeur van BM van Houwelingen uit Hardinxveld-Giessendam en Jan C. Brand, directeur van architectenbureau Brand BBA uit Alblasserdam.

Er is nog ruimte voor een aantal deelnemers. Meer informatie: Bouwend Nederland, afdeling Alblasserwaard en Vijfheerenlanden: voorzitter Michel Pantekoek, 0183-582210, 06-10934725 of per e-mail michel@panco.nl.

Bouwend Nederland afdeling Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is één van de regionale afdelingen van de landelijke belangenvereniging voor de bouwnijverheid: Bouwend Nederland. De afdeling behartigt de belangen van haar leden door in de regio te werken aan optimalisatie van het ondernemersklimaat binnen de bouwsector. Ze voert overleg en neemt initiatief in de dialoog met de marktpartijen.

advertentie