‘Deur is nog niet helemaal dicht’

Nieuws

SLIEDRECHT - De werkgroep AvondFiets4Daagse houdt het voor gezien. Na dertig edities met steeds minder deelnemers heeft de werkgroep besloten om een punt achter het evenement te zetten. Maar niet getreurd: er komt een alternatief. Wim van Mourik is, vanuit de Sportraad en in samenwerking met de werkgroep, hard bezig om het fietsevenement nieuw leven in te blazen. ,,De Fiets4Daagse in de huidige vorm is doodgebloed, maar we willen kijken of we het een nieuwe impuls kunnen geven.”

Fiets4daagse krijgt nieuwe impuls

Door Ariënne Megchelsen

De Fiets4Daagse kampte al jarenlang met een teruglopend deelnemeraantal. Begon de fietstocht ooit met 450 deelnemers, waar zelfs de toenmalige burgemeester en de wethouders deel van uitmaakten, de laatste jaren schommelde het aantal fietsers rond de zestig, hooguit zeventig. ,,Als het slecht weer was, waren het er zelfs niet meer dan vijftig”, vertelt Van Mourik. ,,De werkgroep besloot daarom om de dertig jaar vol te maken. Dit jaar waren er opnieuw maar 77 deelnemers, dus hebben ze besloten om ermee te stoppen.”

Vanuit de deelnemers, de werkgroep en de Sportraad was er echter wel animo om een zogenaamde doorstart te maken. ,,Het is toch te gek dat we allemaal de mond vol hebben van bewegen, en dan zo’n evenement opheffen. Daarom gaan we een nieuw concept bedenken, waarmee we hopelijk meer belangstellenden trekken. Bij de fietsdag van de Rabobank waren er 1200 deelnemers; weliswaar uit de hele regio, maar toch. Het kan dus wel. Eén van onze ideeën is bijvoorbeeld om terug te gaan naar twee hele dagen. We bieden dan een compleet dagprogramma aan, waarbij de deelnemers ‘s morgens fietsend op pad kunnen, tussen de middag een lunch krijgen en ‘s middags ook een programma aangeboden krijgen. We hopen in oktober, november dit jaar een conceptplan te hebben, zodat in het voorjaar van 2011 weer een fietsevenement kan plaatsvinden.”

advertentie