'Mooi Sliedrecht' in Sliedrechts Museum

Nieuws

SLIEDRECHT- De mooiste plekjes van Sliedrecht zijn nu te zien in het Sliedrechts Museum op de Kerkbuurt. Aquarellist Jan van der Wal (65) uit Sliedrecht heeft een nieuwe collectie geschilderd van duidelijk herkenbare locaties uit het baggerdorp. De aquarellen zijn te zien in de expositiezaal van het museum. De opening werd op vrijdag 28 mei verricht door wethouder Hans Tanis, die een mooie aquarel met zijn woning cadeau kreeg uit de handen van de kunstenaar. De tentoonstelling loopt tot en met 31 juli.

De Sliedrechtse kunstenaar typeert zijn creaties als: "De aquarel is de wereld tussen pigment, water en werkelijkheid”. Van der Wal maakt aquarellen in Sliedrecht, Dordrecht en de Alblasserwaard, maar ook in Zuid-Frankrijk en Spanje. Hij werkt tevens in opdracht om van woonhuizen, boerderijen en schepen een fraaie afbeelding te maken.

Al eerder exposeerde Jan van der Wal in het Sliedrechts Museum. De nu tentoongestelde dertig kunstwerken zijn een feest van herkenning voor elke Sliedrechter. Treffend en duidelijk zijn de typische sfeerbeelden van Sliedrecht vastgelegd. Het zijn de beelden van het Sliedrecht van nu, maar eveneens van locaties die wel eens tot het verleden kunnen gaan behoren.

Op de zaterdagen 12 juni en 3 juli worden in het museum twee workshops gehouden. Jan van der Wal zal dan de eerste beginselen van het aquarelleren demonstreren en de bezoekers zelf aan het werk zetten. Aanvang vanaf 14.30 uur. Aanmelden kan tijdens openingsuren van het museum, telefoon 0184-413404 .

advertentie