Sliedrecht: uithuilen en opnieuw beginnen

Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht is er niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te winnen en loopt daardoor de promotie naar de eerste klasse mis. Tegenstander en huidig eerste klasser GPC Vlissingen bleek tactisch uitstekend ingesteld op de uitdager uit de Alblasserwaard en profiteerde zelf optimaal van zwakke momenten in de Sliedrechtse defensie: 3-0.

Sliedrecht was veruit de ploeg met het meeste balbezit op het terrein van de Tholense Boys maar speelde de defensief ingestelde opponent volledig in de kaart door veelvuldig de lange bal te hanteren, waarmee de aanval tegen de fysiek sterke defensie van de Zeeuwen weinig uit kon richten. Bij een van de schaarse tegenaanvallen halverwege de eerste helft taxeerde doelman Martijn Lugthart een hoge bal verkeerd en kon Zilvano Tuhuleruw profiteren : 1-0.

Sliedrecht was even de kluts kwijt en mocht van geluk spreken dat de lat een tweede Zeeuwse treffer voor de rust in de weg stond. Met het inbrengen van Roy Leeuwestein en later ook Bobby Oostenrijk trachtte Sliedrecht de druk op de defensie van Vlissingen verder te verhogen, maar de echte creatieve ideeën ontbraken. En weer was Vlissingen succesvol in de tegenstoot : een merkwaardige dwarrelbal van Tuhuleruw ketste van de lat voor de voeten van spits Björn Ronde, die vervolgnes geen twijfel kende : 2-0.

Sliedrecht berustte uiteindelijk in de wetenschap, dat het in de laatste wedstrijd van het seizoen niet de capaciteit had om de robuuste en goed ingestelde defensie van Vlissingen in de problemen te brengen, de derde treffer van Vlissingen middels Ralph Wiessner was het logisch gevolg : 3-0.

De teleurstelling was groot na afloop : aanvoerder Kevin de Leur beaamde het feit, dat men de Zeeuwen volledig in de kaart had gespeeld. " Wij hadden niet de middelen vandaag om hen echt in de problemen te brengen, het stond daar als een huis. Rest ons niet anders dan kort uit te huilen en daarna opnieuw te beginnen want wij hebben zonder twijfel een team, dat in de eerste klasse goed mee kan komen. Ik hoop dat we onder leiding van de nieuwe trainer (Ron v.d. Berg,red.) kunnen gaan bouwen aan een team, dat vastigheid en stabiliteit kent en dan zijn we in het nieuwe seizoen zeker weer een kandidaat voor promotie.."

Dubbele teleurstelling voor de Lockhorstclub, want ook het tweede team liep promotie mis: in Schelluinen moesten de mannen van trainer Ronald den Ouden hun meerdere erkennen in De Zwerver 2: 0-3.

advertentie