Informatieavond over prikkelbare darm in ASz

Nieuws

DORDRECHT - De PDS Belangenvereniging – voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom, ofwel PDS – houdt samen met maag-, darm-, leverarts Wilco Lesterhuis van het Albert Schweitzer ziekenhuis op maandag 14 juni een informatieavond over deze aandoening in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Amstelwijck.

Mensen met PDS, ook wel een ‘spastische darm’ genoemd, hebben vaak buikpijn, diarree of juist een verstopping. De oorzaak van PDS is niet bekend en het is niet te genezen. PDS is niet gevaarlijk maar wel een chronische aandoening die veel pijnklachten geeft en een grote invloed kan hebben op het dagelijks leven. Ongeveer zeven tot tien procent van de inwoners van Nederland kampt met PDS. Van deze groep is 75 procent vrouw.

Om 19.00 uur is de ontvangst met koffie en thee en de mogelijkheid tot het bezoeken van een informatiestand over PDS. Om 19.30 uur is de opening door Elly van de Veer van de PDS-belangenvereniging, over leven met deze chronische pijnlijke aandoening met aansluitend een presentatie van specialist Wilco Lesterhuis over de medische ins en outs van PDS. Tijdens de pauze van 20.15 tot 20.30 uur kunnen vragen schriftelijk ingeleverd worden, die aansluitend behandeld worden tot 21.00 uur.

Voor meer informatie of om zich aan te melden, kunnen belangstellenden contact opnemen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. Telefoon: (078) 652 36 64, of via e-mail: info@asz.nl.

Adres: kapel van de ziekenhuislocatie Amstelwijck, Van der Steenhovenplein 1 in Dordrecht.

advertentie