Mooie prijs voor Slagerij Van Tilburg

15 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de strijd om de Spare Ribs Trophy 2010 van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de inzending van Slagerij W. van Tilburg & Zonen als beste van de provincie Zuid-Holland uit de bus gekomen. Vorig jaar viel de slagerij op het Burg. Winklerplein 7 al in de prijzen met zijn leverworst, grillworst en gekookte worst. Wout van Tilburg, zijn vrouw Carla, hun zonen Roy en John en de medewerkers zijn wederom heel trots op het behaalde resultaat.

Door Ria Scholten

,,Aan de landelijke titelstrijd hebben 168 slagerijen deelgenomen. De spare ribs werden beoordeeld op uitstraling, smaak, geur en kleur. Uiteindelijk bleven er tien finalisten over en we zijn dan ook heel blij met onze provinciale titel”, vertelt Wout. ,,Tijdens een feestelijke bijeenkomst mochten we de bijbehorende oorkonde in ontvangst nemen die we een mooi plekje op de toonbank hebben gegeven.”

Met gepaste trots toont de slager de lijst met de behaalde cijfers. Het uitwendige en inwendige aanzien van de spare ribs werden beoordeeld met respectievelijk een 8,8 en een 9,75. De bewerking en samenstelling werd door de jury beloond met een dikke tien, evenals de geur en smaak. ,,Aan de inzending is een lange periode van uitproberen en keuren voorafgegaan. Eerste vereiste is een uitstekende kwaliteit varkensvlees. Wij maken de spare ribs van vers vlees dat niet ingevroren is geweest. Dit komt de kwaliteit en de smaak zeer ten goede, maar daarmee ben je er nog niet”, aldus Wout.

,,Het is namelijk een hele toer om de perfecte mix van sauzen en kruiden te vinden waarin het vlees wordt gemarineerd. Daarnaast moesten we wennen aan onze nieuwe steamer die ervoor zorgt dat het vocht in het vlees wordt vastgehouden met als resultaat een heerlijk sappig product. De spare ribs doen het prima op de barbecue. Ze zijn gegaard en hoeven alleen boven het vuur te worden verwarmd. Dit kan echter ook in de oven of magnetron gebeuren. Ze smaken trouwens ook heerlijk als hartige hap bij een biertje en dat komt tijdens de vele voetbalwedstrijden die momenteel op de televisie voorbij komen prima van pas.”

De slager en zijn team mogen zich nog steeds verheugen over een gestaag groeiende omzet. ,,De deelname aan dergelijke keuringen geeft een extra impuls aan de wijze waarop we met ons vak bezig zijn”, meldt Wout tot besluit. “We zijn dan ook vast van plan om in het najaar weer een van onze producten te laten beoordelen.”

Foto: Roy (l.) en John tonen met trots de nieuwste prijswinnaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie