Sliedrecht Bruist dankzij veel muzikaal talent en goede wil

15 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Het bruiste afgelopen zaterdag in Sliedrecht. Op drie podia verzorgden plaatselijke muziekverenigingen, koren, dansers, bands, zangers, zangeressen en DJ’s elk in hun eigen genre een spetterend optreden. Het zonnetje scheen en het publiek genoot. Het was dan ook niet meer dan terecht dat het ‘Bruist bestuur’ na afloop door Martin Boevée op het podium geroepen werd om als "veroorzakers” een daverend applaus in ontvangst te komen nemen. Ook alle andere vrijwilligers en de horeca ondernemers kregen een welgemeend bedankje van de burgemeester. Adrie, Bram, Dennis, Henk, Nico, Nicole en Paco namen de eerbetuigingen enigszins bedremmeld in ontvangst en namen zo snel mogelijk de gelegenheid te baat weer achter de schermen te verdwijnen, waarna ‘Sliedrecht Bruist’ (Part I?) om half 12 afgesloten werd met een overdonderende toegift van ‘Artists Anomynus’.

Door Margreet Strijker

Dit was precies twaalf en half uur nadat de Crescendo Combo’s dit "muzikale evenement voor en door Sliedrechtsers” om 10 uur ’s morgens openden. Daarna gaf ‘Tisnennyfals’ acte de presence: Een damesgroep die met heel veel plezier zingt en zichzelf daarbij begeleidt op gitaar, ukelele en tamboerijn. Daarna werd het hoofdpodium voor het raadhuis vrij gemaakt voor ‘SalsaCultura’ de dansschool van Club Havanna. Na de zinderende Salsa demonstratie kon het publiek zich omdraaien voor een inspirerend optreden van het koor ‘Gospel Unlimited’ in de muziektent. En zo ging het de hele dag maar door. Heel veel en zeer divers talent beklom de diverse podia en verraste keer op keer de toeschouwers. Het Smartlappenkoor Bagger onder leiding van interim dirigent Huib Kraaijeveld zong onverstoorbaar door terwijl er achter hen iets naar beneden kwam zetten. Waarop de organisatoren overigens wel enigszins verschrikt toesnelden. Maar gelukkig werd er niemand geraakt en bleek de schade mee te vallen. Na het Baggerkoor was het tijd voor Arthur Shorty die zichzelf en zijn collega’s Lady Angel en Dutch Boy aankondigde met: ,,Wij zijn mensen met een verstandelijke beperking, maar daar gaan we het niet over hebben. Het gaat om de muziek.” Na afloop van hun verrassend professionele optreden deden zij nog even gezellig mee aan de recordpoging emmer trommelen van ‘United y Music’. Het record werd niet gehaald, maar dat deerde de 114 geregistreerde trommelaars absoluut niet. Jong en oud sloeg er enthousiast op los. Fleur, Tom en Enzo wonnen er zelfs een prijsje mee.

Gedurende de hele middag genoot het publiek op terras De Vlonder op de Kerkbuurt van het feest met de DJ’s van Korevaar, Huifkar, Candlelight en Havanna. En hoewel er nauwelijks aan promotie gedaan was voor dat onderdeel van Sliedrecht Bruist, trokken de kraampjes van de verenigingsmarkt toch ook nog aardig wat publiek. De vogel- en de aquariumvereniging, Trimclub ABC, de Historische Vereniging en de Stichting Welzijnswerk stonden naast de vijf vrolijke dames van de Turkse Culturele Vereniging die van de gelegenheid gebruik maakten om spullen te verkopen voor het goede doel: de ondersteuning van kinderen uit arme gezinnen in Turkije. Hun ‘eigen’ kinderen en pubers traden op met 'Turkuaz Dans'. Verder was Gerard Treffers er met ‘Jeugdkoor Refrein’ en ‘A lot of’ en stonden en zaten er diverse orkesten en corpsen van Wilhelmus en Crescendo op de podia, inclusief ‘Big Band Blast!’ met Jazzdiva Denise Jannah. 's Avonds lieten de Dick van der Leunband, gitarist Gijs Lemmen en de al eerder genoemde ‘Artists Anonymous’ (muzikanten uit verschillende bands) van zich horen met stevige staaltjes rock, blues- en andere muzieksoorten.

‘Sliedrecht Bruist’ heeft bewezen dat er meer dan voldoende organisatorisch draagvlak, muzikaal talent en goede wil binnen de dorpsgrenzen voorhanden is om een evenement als dit mogelijk te maken.

advertentie
advertentie