Treed binnen in het domein van de bever

16 juni 2010 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Samen met een beverexpert kan op woensdag 7 juli een bijzonder bezoek gebracht worden aan het BeverBos om daar op zoek te gaan naar Beert, Benthe en hun twee jongen Leen en Peet. Het BeverBos ligt naast Biesboschcentrum Dordrecht met rondom een educatief pad. Tijdens een wandeling over het pad komen de bezoekers van alles te weten over de bevers. Vanaf het platform, in de kunstburcht of via het scherm in het bezoekerscentrum zijn de bevers (soms) te spotten.

Een selecte groep van maximaal tien deelnemers krijgt op 7 juli een exclusieve rondleiding achter de omheining van het leefgebied van Beert en Benthe en hun jongen. Tijdens deze exclusieve struintocht vertelt de beverexpert alles over bevers en hun leefomgeving. Hij laat zien wat ze eten en waar de bevers zich terugtrekken. Met eigen ogen is te zien waarom ze de architecten van het landschap worden genoemd. En, omdat de groep midden in het domein van de bever treedt, bestaat er een goede kans dat ze er één in leve lijve tegenkomt.

De rondleiding in het BeverBos begint om 13:30 uur met een korte uitleg tijdens een kopje koffie/thee/fris met beverkoek in huiscafé Biestro en duurt tot 15:00 uur. Als aandenken krijgen de deelnemers een vers afgekloven beverstok en een BeverBos-boekenlegger mee naar huis.

De kosten bedragen € 12,50 voor volwassenen en € 10,- voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en 65-plus. De rondleiding is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar en kan niet geboekt worden voor kinderfeestjes. Laarzen, lange broek en eventueel regenkleding zijn noodzakelijk. Het maximum aantal deelnemers is tien. Reserveren is verplicht. Dat kan bij Biesboschcentrum Dordrecht, telefoon 078-630 5353, e-mail info@biesbosch.org.

advertentie
advertentie