Arrestaties en huiszoekingen in drugsonderzoek

Nieuws

SLIEDRECHT/PAPENDRECHT– Een onderzoek van de politie, district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, naar handel in verdovende middelen heeft in de afgelopen twee weken geleid tot in totaal tien aanhoudingen. Aanleiding voor het onderzoek vormden het toenemende aantal anonieme tips uit de omgeving van drie panden in Sliedrecht en Papendrecht alsmede eigen waarnemingen van de politie. Drie van de tien aangehouden personen worden aangemerkt als hoofdverdachten. Het betreft een 25-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Sliedrecht en een 33-jarige man uit Papendrecht. Zij worden verdacht van de verkoop van drugs. De andere verdachten zijn aangehouden op verdenking van de aankoop van de verdovende middelen. Met de aanhoudingen verwacht de politie de lokale handel in drugs een slag te hebben toegebracht.

Op dinsdagavond 15 juni werd omstreeks 23.40 uur onderaan de afrit Sliedrecht op de rijksweg A15 (zuidzijde) de auto van de twee mannelijke hoofdverdachten onderschept. In het voertuig en bij de fouillering werd in totaal 110 gram cocaïne aangetroffen. Beide verdachten werden aangehouden en ingesloten. Bij de actie waren onder andere het observatieteam en een politiehond betrokken. Diezelfde nacht werd eveneens de 25-jarige vrouwelijke hoofdverdachte uit Sliedrecht aangehouden.

De politie doorzocht een woning in Sliedrecht en een woning in Papendrecht. Bij deze doorzoekingen werden negen ponypacks cocaïne, een vuurwapen en drugsgerelateerde goederen aangetroffen en in beslag genomen.

De hoofdverdachten werden op vrijdag 18 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

advertentie
advertentie