Ingezonden: 'Wereldwinkel in oude apotheek'

Nieuws

In de raadsvergadering van 7 juni 2010 hebben de coalitiepartijen SGP/Christen Unie, PvdA en CDA ingestemd met de aankoop van de voormalige apotheek Oosterbrug. De fracties van PRO Sliedrecht en de VVD hebben tegen de aankoop gestemd omdat deze fracties ondermeer de aankoopprijs te hoog vinden. Het college van B&W noemt dit een strategische aankoop en zonder een degelijk onderbouwd taxatierapport werd EUR 650.000,00 uit de gemeentekas voor dit pand uitgegeven. De strategie is het belangrijkst zei wethouder Lavooi, die tijdens de raadsdiscussie liet weten dat EUR 100.000,00 meer of minder in dit geval niet zo belangrijk is.

In Het Kompas van 24 juni 2010 lezen we dat de Wereldwinkel de voormalige apotheek mag gaan betrekken. In het krantenartikel zegt Lavooi: “nog niet te weten wanneer de Wereldwinkel in het pand kan en dat het huurcontract nog uitgewerkt moet worden. De kosten zijn ook nog niet precies bekend, maar we gaan uiteraard niet de hoofdprijs vragen”.

Nou, dat is lekker zaken doen met geld uit de gemeentekas, want de hoofdprijs is al betaald door de gezamenlijke Sliedrechters! “Een doeltreffend een-tweetje”, noemt Lavooi dit.

Is dit niet een verkapte vorm van ontwikkelingshulp? Min of meer gratis onderdak voor de Wereldwinkel die spullen uit derde wereldlanden verkoopt? De Wereldwinkel biedt de handel doorgaans goedkoop aan. Ja, dat is geen kunst als je bijna voor niets in een pand mag en dan ook nog van de gemeente. Over eerlijke concurrentie gesproken…

VVD raadsfractie Sliedrecht,

Karin Verschoor & Remco Van de Ven

advertentie
advertentie