‘Tour-versie’ Rabo Dikke Banden Race

Nieuws

SLIEDRECHT - Luid toegejuicht door de aanwezige vaders en moeders reden op zaterdag 26 juni 38 fanatieke fietsertjes het parcours Merwestraat-Adriaan Volkersingel-Albrechtplein-Middeldiepstraat. Rabobank Merwestroom organiseerde, in samenwerking met het Wielercomité Sliedrecht, weer een Rabo Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Om de Race een officieel tintje te geven is burgemeester Boevée bereid gevonden om bij alle leeftijdscategorieën het startschot te verzorgen.

Dit jaar kreeg de Rabo Dikke Banden Race een speciaal tintje. De zes winnaars kregen niet alleen een gele trui, een medaille, een Rabo-sjaal en een snoepboeket, maar zij rijden ook de Landelijke Dikke Banden Race Finale op een bijzonder parcours: het parcours waar op drie juli Le Grand Départ van de Tour de France 2010 plaatsvindt.

Na de Rabo Dikke Banden Race hadden de kinderen en toeschouwers de mogelijkheid om de Tourproloog virtueel te rijden op het Dokter Langeveldplein. Via Google 3D heeft Rotterdam het officiële tijdritparcours van de Tour de France 2010 laten namaken. Door allerlei uitgekiende softwaretoepassingen kunnen mensen vanaf elke willekeurige locatie de route, of een deel ervan, afleggen. Daarnaast was (S)cool on wheels aanwezig. (S)cool on wheels maakt kinderen (met en zonder handicap) bekend en vertrouwd met de gehandicaptensport.

Op www.rabobank.nl/merwestroom is een album gepubliceerd, met daarin diverse foto’s van de Rabo Dikke Banden Race. Daarnaast is er een lijstje met de winnaars opgenomen, per leeftijdscategorie (jongens en meisjes).

advertentie
advertentie