Ruim 1600 euro voor Handicap.nl

29 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Handicap.nl, de fondsenwervingsorganisatie van de Ango (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie) hield in de week van 6 tot en met 12 juni haar jaarlijkse nationale collecte voor mensen met een handicap of chronische ziekte. De opbrengst van de collecte in Sliedrecht was in totaal € 1642,27.

De Printerij van de Gemiva-SVG-groep, die dit jaar voor de derde maal op rij de collecteweek in Sliedrecht heeft gecoördineerd, ontvangt 25 procent van de opbrengst van Sliedrecht. Zij zullen dit bedrag besteden aan aanpassingen ten behoeve van hun cliënten die werkzaam zijn bij De Printerij. De Printerij verzorgt print-, kopieer-, en lay-outwerk en is te vinden aan de Industrieweg 13 in Sliedrecht (geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur).

Handicap.nl is een organisatie die geld inzamelt voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Het geld dat Handicap.nl ophaalt met de landelijke collecteweek in juni gaat onder andere naar het Ango fonds. Vanuit dit fonds wordt individuele financiële hulpverlening betaald aan mensen die buiten elke regeling van de Wet maatschappelijke ondersteuning en zorgverzekeraar vallen. De Ango geeft ook juridisch advies aan mensen met een beperking. De Ango heeft hiervoor in het hele land adviseurs, dit zijn vrijwilligers die door Ango worden opgeleid.

Handicap.nl dankt haar 25.000 vrijwilligers die de tijd hebben genomen zich in te zetten voor de belangen van deze mensen.

advertentie
advertentie