Pijnbehandelcentrum van ASz in Sliedrecht bereikt ‘C-categorie’

30 juni 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Pijnbehandelcentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Sliedrecht heeft de C-categorie bereikt in de classificatie van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA), het ‘keurmerk’ voor de kwaliteit en organisatie van een pijnbehandelcentrum. De C-categorie is de hoogst haalbare. In Nederland behoren slechts twaalf pijnbehandelcentra tot dit niveau. Er zijn drie niveaus: A, B en C. Het beoordelingssysteem van de NVA is gebaseerd op de internationale richtlijnen van de International Association for the Study of Pain.

Om tot de C-categorie te behoren, moet een pijnbehandelcentrum onder meer op een multidisciplinaire manier georganiseerd zijn. Naast diagnostiek en behandeling, moet ook worden gewerkt aan onderzoek, onderwijs en opleiding. Vijf dagen per week moet een anesthesioloog beschikbaar zijn voor consulten, acute problemen en behandelingen. Voor toelating tot de C-categorie behoort een pijnbehandelcentrum minimaal 750 patiënten per jaar te diagnostiseren en te behandelen.

Het Pijnbehandelcentrum in Sliedrecht voldoet hier ruimschoots aan. Jaarlijks worden er ruim 2000 nieuwe patiënten ontvangen ter bestrijding van alle soorten pijn met behulp van de nieuwste technieken. Er zijn drie fulltime anesthesiologen werkzaam, twee ‘nurse practitioners’ en één verpleegkundig consulent, ondersteund door vijf assistentes.

advertentie
advertentie