Elf jeugdschakers behalen schaakdiploma

3 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na een week in spanning te hebben gezeten hebben de elf jeugdschakers van Schaakvereniging Sliedrecht, die examen hadden gedaan in de verschillende Stappen, van examinator Wim Hokken te horen gekregen dat ze allemaal geslaagd waren. En de examinator kon vertellen dat iedereen met uitstekende cijfers waren geslaagd.

Voor Stap 1 slaagden Praveen Kanakaratnam en Sujeevan Jeevarajah zelfs cum laude, dus met een 10. Voor Stap 2 slaagden Rick Stuij en Jasper de Jager, ook beiden met een 10, terwijl Daan Stuij het met een 8½ ook geweldig deed. Stap 3 is best wel moeilijk, maar niet voor Andrew Mensing, die cum laude scoorde. Broer Adrian behaalde een prachtige 9, net als Rick Smits, die ook maar één foutje maakte. Robin Urbanus behaalde een keurige 8. Voor Stap 4 behoor je al heel goed te kunnen schaken en dat moesten Christiaan Verheij en Jorik Klein bewijzen. Dat deden ze. Christiaan behaalde een 7½ en de 9-jarige Jorik zelfs een 8.

Naast de diploma's werden ook de bekers uitgereikt aan de jeugdspelers van sv Sliedrecht die in de competitie de top 5 hadden weten te bereiken. Dat waren in groep 1: 1. Janus de Vries; 2. Jurgen de Haan; 3. Adrian Mensing; 4. Christiaan Verheij; 5. Jorik Klein.

In groep 2 waren dat: 1.Andrew Mensing; 2. Rick Smits; 3. Jasper de Jager; 4. Joran van Eijl; 5. Rick Stuij.

advertentie
advertentie