Workshop handmassage van Rivas extra

19 juli 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rivas start in Sliedrecht een workshops handmassage. De deelnemers leren een ontspannende massage te geven aan pols, hand en vingers. Er wordt gebruik gemaakt van rekken, strekken, knedingen, strijkingen en drukpunten. In de hand zitten vele reflexpunten en door het masseren van de hand is het effect van de massage in het hele lichaam voelbaar. Na de workshop krijgen de deelnemers een naslagwerkje mee waarop de stappen nog een keer zijn uitgelegd, zodat ze er thuis mee aan de slag kunnen.

In de meeste beroepen zijn de handen voortdurend in de weer. Er wordt natuurlijk veel met computers gewerkt, maar ook voor verpleegkundigen, verzorgenden en veel andere professionals zijn de handen het belangrijkste gereedschap. En ook dit gereedschap vraagt goed onderhoud. Handmassages geven een stukje ontspanning en maken emoties los. Chronisch zieken vertonen minder angst, worden rustiger, zijn beter gehumeurd en hebben minder klachten. Een handmassage kan bij iedereen uitgevoerd worden, hoe ziek iemand ook is.

De workshop is voor iedereen toegankelijk en wordt gehouden op donderdag 16 september van 19.30 tot 21.00 uur in Waerthove aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht. De kosten bedragen 27,50 euro inclusief naslagwerkje en gebruik van massage-olie. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie